„Valdyba tai vis tiek yra organas Seimo, visi susirenkame ir mūsų tas darbas, man atrodo, būtų efektyvesnis, jeigu mes turėtume nusistatę vertinimo kriterijus. Ir aš sugalvojau idėją, (...) kad galėtume pagalvoti, nusistatyti komandiruočių politinio intensyvumo kriterijus“, – Seimo valdyboje ketvirtadienį teigė P. Saudargas.

Politikas svarstė, kad tam tikros komandiruotės yra svarbesnės dėl platesnių galimybių megzti ryšius. Tuo tarpu kitos, pasak jo, yra daugiau reikšmingos pačių Seimo narių kompetencijoms.

„Tikrai, manau, kad dalyvavimas partinėse platformose yra, man atrodo, svarbesnis negu kokioje nors parodoje ar panašiai. Aš visiškai pritariu kolegoms, kurie teigia, kad tai yra integravimasis į tarptautines europines partijas, atskirų Lietuvos partijų, yra svarbi parlamentinės ir apskritai tarptautinės diplomatijos dalis“, – sakė jis.

Pasak jo, sprendžiant dėl komandiruočių kriterijų nustatymo būtų prasminga išanalizuoti pastaruosius 2-3 metus vykusias Seimo narių darbines keliones ir jų rezultatus.

„Mes ir šiandieną svarstome visus žanrus. Yra tradiciniai parlamentiniai formatai, tai yra asamblėjos, dvišaliai formatai.

Viskas čia aišku, tokius turime remti pilna apimtimi, nes ten yra darbotvarkė, ten yra priimami dokumentai, ten yra darbas komitetuose.

(...) Yra įvairūs kiti žanrai, kurie netelpa į tuos rėmus ir tai yra daugiau savišvieta arba parlamentaro kvalifikacijos kėlimo dalykai“, – sakė P. Saudargas.

„Tai siūlau vieną kartą turėti tokį strateginį pasitarimą, susiskirstyti žanrais ir kiekvieną kartą paskui neišradinėti dviračio“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas atkreipė dėmesį, kad šiuo metu Seimo valdyba yra nedovanotinoje situacijoje, nes dar nėra patvirtintos kitos lėšos būsimoms parlamentarų komandiruotėms.
„Mes esame tokioje nedovanotinoje situacijoje. Neturime dar kol kas patvirtinto biudžeto, bet numanome, kad jis bus per didelis. Nes jeigu mes dvigubai didinsime kiekvienas frakcijai skirtas lėšas šiemet, tai tada gali nelikti pakankamai kitoms reikmėms. Tai gal iki tokio sprendimo mes valdyboje neprieisime ir tada reikės demokratams kažkaip pasispausti“, – atkreipė dėmesį jis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją