Lietuvos karaliaus, didžiųjų kunigaikščių ir kitų istorinių asmenybių vardų suteikimu kariniams vienetams siekiama užtikrinti istorinio ryšio tęstinumą, kariuomenės tradicijų puoselėjimą, domėjimąsi jos istorija bei įprasminti šaliai pasižymėjusius asmenis, skelbiama kariuomenės pranešime žiniasklaidai.

„Lietuvos didysis etmonas Kristupas Radvila Perkūnas pasižymėjo kaip karingas ir sumanus karo vadas, patekęs į pasaulio istoriją bei karybos vadovėlius dėl įspūdingo ir sėkmingo reido su persikėlimu per Volgos upę“, – apie šią istorinę asmenybę sakė RISB vadė plk. ltn. Jurgita Savickaitė.

Lietuvos didžiojo etmono Kristupo Radvilos Perkūno ryšių ir informacinių sistemų batalionas įkurtas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono trijų Ryšių kuopų pagrindu iškilmingos ceremonijos metu 2019 m. sausio 1 d.

Pagrindinis šio bataliono, pasižyminčio naujausiomis technologinėmis tendencijomis ir atsparumu kibernetinėms poveikio priemonėms, tikslas – saugus ryšys tarp Lietuvos kariuomenės padalinių, užtikrinantis galimybę kariuomenės vadui vadovauti padaliniams ir juos valdyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją