Tarp šalių, reikalaujančių, kad keliautojai iš Kinijos turėtų neigiamą COVID testą, yra Jungtinės Valstijos, Kanada, Prancūzija, Japonija.

„Kai kurios šalys ėmėsi įvažiavimo ribojimų, taikomų tik keliautojams iš Kinijos“, – per spaudos konferenciją sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning. „Tai nėra moksliškai pagrįsta, kai kurios taisyklės nepriimtinos“, – pridūrė ji ir perspėjo, kad taikydama „abipusiškumo principą“ Kinija gali „imtis atsakomųjų priemonių“.

Kinijoje stebimas staigus užsikrėtimų šuolis, praėjusį mėnesį šaliai staiga panaikinus griežtus apribojimus. Gruodžio pabaigoje Pekinas pranešė, kad į šalį atvykstantiems keliautojams nebereikės karantinuotis, todėl daugelis kinų puolė planuoti ilgai lauktas keliones į užsienį.

Daugelis šalių nepasitiki Pekino skelbiamais duomenimis ir baiminasi naujų atmainų, todėl atvykėliams iš Kinijos įvedė ribojimus. Nuo gruodžio Kinijoje užregistruotos tik 22 mirtys nuo COVID, o nuo šio mėnesio smarkiai susiaurinti tokių mirčių klasifikavimo kriterijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)