Pranešta, kad iš viso buvo sužeista 15 pagalbos darbuotojų, o vienas nuvežtas į ligoninę. „Tokiam elgesiui nėra jokio pateisinimo, galiu jį tik griežčiausiai pasmerkti“, – sakė regiono ugniagesių vadas Karstenas Homrighausenas.

Į ugniagesių mašinas, be kitų dalykų, buvo mėtomos alaus dėžės ir gesintuvai, gelbėtojai buvo apšaudyti fejerverkais, jų transporto priemonės apiplėštos.

Ugniagesių brigada pranešė, kad šių metų šventėms buvo gerai pasirengusi, tačiau ją nustebino „atakų prieš mūsų pagalbos tarnybas skaičius ir intensyvumas“.

Kaip įprasta, Naujųjų metų išvakarėse ugniagesių tarnyba prevenciškai paskelbė nepaprastąją padėtį ir sustiprino savo pajėgas prieš sunkiausią metų naktį. Pranešta, kad budėjo maždaug 1470 ugniagesių ir 395 greitosios pagalbos automobiliai.

Iš viso nuo petardų ir raketų buvo sužeisti 22 žmonės.

Nuo 19 val. vietos laiku iki kitos dienos 6 valandos pagalbos tarnybos buvo iškviestos į beveik 750 gaisrų ir 825 kitus incidentus. Pernai, kai dėl COVID-19 apribojimų prekiauti fejerverkais buvo uždrausta, per tą patį laiką gelbėtojai sulaukė iš viso 1026 iškvietimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją