Dėl pirmadienio įsiveržimo Seulas buvo priverstas paleisti įspėjamuosius šūvius ir pakelti naikintuvus bei kovinius sraigtasparnius, kad numuštų dronus, kurių vienas praskrido netoli sostinės.

„Vakar į Pietų Korėjos oro erdvę įsiveržė penki priešo dronai, mūsų kariuomenė juos aptiko ir sekė, tačiau atsiprašome, kad negalėjome jų numušti“, – sakoma Jungtinio štabų vadų komiteto (JCS) pranešime.

Panašu, kad visi dronai grįžo į Šiaurės Korėją, nepaisant penkias valandas trukusios jų paieškos operacijos.

JCS pripažino, kad nors kariuomenė geba atremti „realią grėsmę keliančius kovinius dronus“, jos galimybės aptikti ir numušti mažesnius šnipinėjimo dronus yra ribotos.

„Todėl nepakankama kariuomenės parengtis sukėlė didelį visuomenės susirūpinimą“, – sakoma JCS pranešime.

Pietų Korėjos prezidentas Jun Sukjolas antradienį vykusiame vyriausybės posėdyje sakė, kad šis incidentas parodė, jog kariuomenės pasirengimo „labai trūksta“. Jis nurodė paspartinti planą dislokuoti bepiločių orlaivių padalinį, kuris vykdytų svarbiausių Šiaurės Korėjos karinių objektų stebėjimą ir žvalgybą. Plane numatyta įdiegti pažangius radarams nematomus („stealth“) dronus.

Tai buvo pirmas kartas per daugelį metų, kai Šiaurės Korėjos bepiločiai orlaiviai įskrido į Pietų Korėjos oro erdvę, ir tai įvyko netrukus po daugybės Pchenjano įvykdytų sankcijas pažeidžiančių ginklų bandymų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją