Pietryčių Ukrainos regione tebesitęsiančios kovos kelia papildomą įtampą, kuri gali turėti neigiamos įtakos saugiam elektrinės darbui, penktadienį Vienoje pareiškė TATENA vadovas Rafaelis Grossis.

Po intensyvaus apšaudymo maždaug prieš mėnesį į branduolinę jėgainę vėl grįžo santykinė ramybė, tačiau R. Grossis perspėjo: „Kaip jau ne kartą patyrėme per karą Ukrainoje, situacija bet kurią akimirką gali staiga (ir dramatiškai) pasikeisti į blogąją pusę“.

„Elektrinė yra aktyvioje fronto linijoje, pačiame didelio masto karo centre. Padėtis išlieka itin nestabili ir potencialiai pavojinga, todėl apsaugos zona vis dar tebėra skubiai reikalinga“, – sakė jis.

Derybos dėl apsaugos zonos nustatymo juda į priekį, penktadienį sakė R. Grossis, diena anksčiau Maskvoje susitikęs su Rusijos pareigūnais.

Generalinio direktoriaus iniciatyva tiek Rusija, tiek Ukraina raginamos įsipareigoti nutraukti branduolinio objekto apšaudymą, o Rusija – atitraukti sunkiąją ginkluotę iš elektrinės, siekiant deeskaluoti padėtį.

Maskva iš esmės pritaria siūlomam planui, teigia valstybinė branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją