Per sekmadienio parą rusai Ukrainoje mažiausiai penkis kartus apšaudė raketomis, kelisadešimt kartų iš reaktyvinių salvinės ugnies sistemų. Vėl taikytąsi į Chersono sritį. Okupantai iš minosvaidžio apšaudė humanitarinės pagalbos būstinę. Mažiausiai vienas žmogus žuvo, dar mažiausiai du sužeisti.

Per apšaudymą buvo apgadintos mokyklos, ligoninės, bažnyčios pastatai.

Rusijos pajėgos Ukrainoje per parą nužudė mažiausiai 4 civilius. Chersono srityje iš viso žuvo 3 žmonės, dar vienas – Donecko srityje.

Kyjivas pamažu atsigauna po paskutinių raketų atakų. Miesto meras pranešė, kad buvo visiškai atkurtas šilumos tiekimas, vėl veikia metro. Vietoje elektrinio transporto mieste kursuoja autobusai. Jie dubliuoja troleibusų ir tramvajų maršrutus.

Autobusų stotelėse nusidriekusios ilgos eilės, nes transporto reikia ilgokai palaukti.

„Šiandien svarbiausia yra energetika, pavyko atkurti elektros tiekimą 6 milijonams ukrainiečių, darbai toliau tęsiami. Žinoma, kad reikia dar daug padaryti, siekiant stabilizuoti sistemą. Vis dar daug problemų su šilumos, vandens tiekimu. Prasčiausia situacija Kyjive ir aplink jį. Žinoma, daug elektros nutraukimų ir kitose regionuose“, – teigė Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis.

Karas Ukrainoje

Nei dienos be sprogimų Rusijoje. Belgorodo srityje sekmadienį nugriaudėjo net keli sprogimai. Gyventojai tikina girdėję apie 12.

Sprogimas nugriaudėjo ir paukštyne, pranešama, kad čia žuvo vienas žmogus. Visame mieste buvo apgadinta keliolika gyvenamųjų pastatų, automobilių. Skelbiama, kad į miestą krito nuolaužų.

Srities gubernatorius pareiškė, kad virš miesto suveikė oro gynybos sistema. Gyventojai esą gavo trumpąsias žinutes, kuriomis buvo raginami slėptis.

Belgorodas yra netoli Ukrainos sienos. Būtent iš šios srities okupantai leidžia raketas į Charkivą ir jo sritį.

Karas Ukrainoje

Nors dėl sprogimų mieste kaltinamos Ukrainos ginkluotosios pajėgos, tačiau kadangi patys okupantai į Ukrainą leidžia pasenusias raketas, jos dažnai nusileidžia ir Rusijos teritorijose.

Tuo metu rusai išplatino vaizdo įrašą, kuriame matyti sraigtasparniu skrendantis šalies gynybos ministras Sergejus Šoigu. Jis neva lankė karius Ukrainos fronte, čia išklausė vadų ataskaitas ir kalbėjosi su eiliniai kariais.

Tuo metu Rusijos valstybinė televizija paskelbė, kad šią savaitę gynybos ministerijos posėdyje Vladimiras Putinas paskelbs svarbų pranešimą.

Dėl besitęsiančių karo sunkumų jis pastarosiomis savaitėmis vengia kalbėti šia tema ir net atšaukė kasmet tradiciškai prieš Kalėdas rengiamą spaudos konferenciją.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia:

Ukraina: Rusija ruošiasi pulti ukrainiečius jau ir iš šiaurės

Ukraina tikina, kad Rusija ruošiasi pulti ukrainiečius jau ir iš šiaurės. Tikėtina, bandys nuožmiau pulti po Naujųjų, per karo metines.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis interviu Prancūzijos televizijai pareiškė, kad pasirengęs V. Putinui kad ir rytoj smogti į veidą.

„Tikras vyras, norėdamas perduoti žinią, arba trenkti per veidą, tai daro pats, be jokių tarpininkų“, – kalbėjo jis.

V. Zelenskis dėkojo Europos Sąjungai, kad ši patvirtino 9 sankcijų Rusijai paketą.

„ES patvirtino sankcijų Rusijai paketą. Devintąjį, ir, aišku, ne paskutinį. Spaudimą reikia didinti“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

O Rusijos prezidentas V. Putinas gludina karo strategiją. Jis susitiko su aukščiausio rango kariškiais, visą dieną praleido kariuomenės štabe, informuotas buvo apie karo eigą.

„Norėčiau išgirsti jūsų pasiūlymus dėl veiksmų trumpuoju ir vidutinės trukmės laikotarpiu“, – sakė Kremliaus vadovas.

Ukrainos kariuomenės vadas mano, kad Rusija gali bandyti įsiveržti iš šiaurės, galbūt per karo metines.

Bet ir patiems rusams neramu – kilo didžiulis gaisras, šį sykį Vladivostoke. Degė esą konditerijos sandėliai.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: