Vis dar buvo dingę dešimt žmonių po to, kai ankstyvą penktadienį nuošliauža užklupo ekologinį ūkį, esantį netoli Batang Kali miestelio prie pat sostinės Kvala Lumpūro.

Selangoro valstijos priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos direktorius Norazamas Khamisas sakė, kad praėjus dienai po nelaimės tikimybė, jog purve ir nuolaužose pavyks rasti išgyvenusiųjų, yra „menka“.

Pareigūnai teigė, kad stovyklavietėje, esančioje netoli kalnų kazino kurorto, kai įvyko nuošliauža, buvo daugiau nei 90 žmonių, kurių dauguma miegojo.

Valdžia pranešė, kad 61 žmogus buvo išgelbėtas.

Dvi iš aukų, „kaip manoma, yra motina ir jos vaikas, palaidoti po žeme“, penktadienį žurnalistams sakė N. Khamisas.

Vietos valdžia nurodė, kad ūkis neturėjo licencijos vykdyti stovyklavietės veiklą, o jo valdytojai bus nubausti, jei bus nustatyta, kad jie pažeidė įstatymus.

Vėlų penktadienio vakarą ministras pirmininkas Anwaras Ibrahimas (Anvaras Ibrahimas) apsilankė šioje vietovėje ir teigė, kad žuvusiųjų ir sužeistųjų šeimoms bus suteikta finansinė pagalba.

Selangoro valstijos vyriausiasis ministras Amirudinas Shari (Amirudinas Šaris) tviteryje parašė, kad visos iškylų ir stovyklaviečių vietos valstijoje bus uždarytos savaitei.

Malaizijoje nuošliaužos yra dažnos po stiprių liūčių, kurios reguliariai užklumpa metų pabaigoje.

Tačiau nelaimės naktį vietovėje nebuvo užfiksuota stiprių liūčių.

Vyriausybė yra nustačiusi griežtas taisykles dėl plėtros ant kalvų šlaitų.

Kovo mėnesį Kvala Lumpūro priemiestyje dėl liūčių sukeltai didžiulei nuošliaužai palaidojus namus žuvo keturi žmonės.

Per vieną iš daugiausiai aukų pareikalavusių incidentų 1993 metais dėl liūčių sukeltos didžiulės purvo nuošliaužos už sostinės sugriuvo 12 aukštų gyvenamasis namas ir žuvo 48 žmonės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją