Karališkas gyvenimas

Kleopatra gimė apie 69 m. pr. m. e. Ji buvo vyriausia faraono Ptolemėjaus XII duktė. Jos gyvenimas buvo kupinas meilės: Egipto kultūra vertino vaikus, motinos jais nuolat rūpinosi iki pat jaunystės. Tikėtina, kad Kleopatra turėjo auklę, kai jos karališkieji tėvai eidavo oficialias pareigas, tačiau ji turėjo daug bendrauti su savo tėvais.

Be šeimyninės meilės, Kleopatra pažino turtingą rūmų gyvenimą. Ji turėjo naminių gyvūnėlių, žaislų, žaidimų. Ji padėjo tėvams rūpintis savo broliais ir seserimis bei šeimos augintiniais. Paaugusi (apie 5-7 metus) Kleopatra pradėjo atlikti karališkus darbus. Manoma, kad ji mažai mokėsi namų ruošos darbų. Vietoj to, jos mokymasis buvo sutelktas į įgūdžius, kurių jai prireiks norint veiksmingai valdyti – matematiką, gamtos mokslus, skaitymą, rašymą, kalbas. Ji taip pat sužinojo apie Egipto religinius tikėjimus, o būdama karalaitė Kleopatra turėjo išmokti ir savo vaidmenų bei funkcijų religinėse apeigose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)