Kaip Delfi paaiškino Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma, techniškai M. Majauskas vis dar yra BFK pirmininkas, tačiau jau ketvirtadienį Seimas turėtų keisti komitetų sudėtis ir frakcijų kvotas.

„Jis kol kas vis dar nepagrįstai yra Tėvynės sąjungos frakcijai priklausančioje kvotoje, bet tai neleidžia tvirtinti, kad jis nebe komiteto narys ar pirmininkas. Tiesiog Seimas dar to prieštaravimo nėra išsprendęs – tikimės, kad rytoj nuspręs“, – komentavo J. Razma.

Jis sakė, kad dėl kvotos Mišriai Seimo narių grupei tariamasi su jai priklausančiais parlamentarais.

„Preliminariai galvojama apie Kultūros komitetą“, – į klausimą, kur toliau galėtų dirbti M. Majauskas, atsakė J. Razma.

Žinią patvirtino ir pats M. Majauskas.

„Suprantu, kad nebūdamas frakcijos nariu netenku ir galimybės būti Seimo biudžeto ir finansų komitete. Tikiuosi įgytą patirtį viešųjų finansų valdyme pritaikyti dirbdamas kitame komitete.

Kultūros sritis yra svarbi ir reikalaujanti ypatingo dėmesio. Jei būsiu paskirtas į Seimo kultūros komitetą, dirbsiu atsakingai ir stengsiuosi visapusiškai atstovauti kultūros pasaulio žmones“, – Delfi sakė M. Majauskas.

BFK Majauską keičia Lingė

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija nusprendė, ką deleguos vietoje iš jų pasitraukusio M. Majausko. Seimui bus pateikta frakcijos nario Mindaugo Lingės kandidatūra.

M. Lingė iki šiol vadovavo Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui. Į šio komiteto pirmininkus siūlomas Justas Džiugelis.

Kaip po sprendimo žurnalistams Seime komentavo frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, tiek J. Džiugelis, tiek M. Lingė yra patyrę politikai, galintys gerai vadovauti komitetams.

Abu šie parlamentarai neslėpė entuziazmu dėl naujų pareigų netrykštantys.

M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)