Kas žinoma apie Mariją?

Vis dėlto jei Mariją traktuosime kaip istorinę asmenybę, mokslinių faktų apie ją žinoma nedaug. Manoma, kad ji gimė apie 14 metais prieš Kristų dabartiniame Izraelyje. Žinoma, kad ji kalbėjo aramėjiškai. Kai kurie šaltiniai teigia, kad ji buvo valstietė moteris, kilusi iš karaliaus Dovydo giminės. Ji tapo Juozapo, Helio sūnaus, žmona. Niekur neminima, kas buvo Marijos tėvai, tačiau, remiantis Šventajame Rašte randamomis žiniomis apie Marijos charakterį, manoma, kad ji buvo kilusi iš pamaldžių žydų namų. Laikotarpiu, kuriuo gyveno Marija, mergaitės ne visada buvo mokomos Šventojo Rašto, jos daugiausia buvo mokomos tvarkyti namus. Tačiau akivaizdu, kad Marija Šventąjį Raštą žinojo puikiai.

Marija priklausė valstiečių klasei, kuri anuomet sudarė 90 proc. visų vietos gyventojų. Dažniausiai tokie žmonės pragyveno iš žemdirbystės ir smulkių komercinių verslų, pavyzdžiui, dailidės amato. Jų gyvenimas buvo sunkus, juos slėgė triguba mokesčių našta: Romai, Erodui Didžiajam ir šventyklai (kuriai tradiciškai jie buvo skolingi 10 proc. derliaus). Amatininkų, kurie sudarė apie 5 proc. gyventojų, vidutinės pajamos buvo dar mažesnės nei tų, kurie dirbo žemę visą darbo dieną. Todėl, norėdami nuolat apsirūpinti maistu, jie paprastai derindavo savo amatą su žemdirbyste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)