Vis tik, svarsto P. Saudargas, ar konservatorius nuspręs likti bendruomenėje, priklausys tik nuo paties M. Majausko apsisprendimo.

„Aš tikiu ir norėčiau tikėti, kad durys yra atviros tiek partijos TS–LKD prasme, tiek ir frakcijos. Niekas nesako, kad turi trauktis. Bet aš taip matau, taip jaučiu, nors į kito žmogaus sielą neįlįsi, bet jaučiu vis tik tokius labai ir individualius Mykolo veiksmus ir tą žaidimą visoje istorijoje. Ir tu gali manyti, kalbėti vienaip, bet yra daug ir tų individualių pasirinkimų“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė P. Saudargas.
„Tai, kaip toliau bus, ko gero, labai daug priklauso nuo pačio Mykolo“, – pridūrė jis.

Asižvelgiant į tai, kad M. Majauskas iš BFK pirmininko pareigų pasitraukė savo noru, P. Saudargas neabejoja, kad pastarasis gali dirbti su konservatorių bendruomene.

„Aš tikėčiau, kad mūsų frakcija tikrai tas duris išlaiko atviras, nes (M. Majauskas - ELTA) pasielgė konstruktyviai, taip, kaip buvo prašomas ir galėtų, pavyzdžiui, mano akimis žiūrint, likti frakcijoje, dirbti su ta pačia bendruomene“, – pažymėjo jis.

Antradienį M. Majauskas pareiškė, kad atsistatydina iš BFK pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku.

Įvertinęs tai, kad M. Majauskas palaikė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą dėl PVM lengvatų, TS-LKD Priežiūros komitetas nutarė ne tik šalinti M. Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti ir dėl jo ateities frakcijoje. Savo ruožtu partijos prezidiumas taip pat nutarė kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje M. Majausko.

Vis tik, M. Majauską stojo ginti opozicija. Seimo Regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė. Ji inicijavo nepasitikėjimo procedūrą BFK pirmininku siekdama jį išlaikyti einamose pareigose. Antradienį surengta nepasitikėjimo procedūra M. Majausku nepavyko, nes, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, jame dalyvavo mažiau nei pusė Seimo narių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)