Fiksuotas sprogimas dar viename Rusijos kariniame aerodrome – bepiločiu dronu buvo atakuotas aerodromas Kursko srityje, esantis 200 kilometrų nuo Ukrainos sienos. Užsidegė kuro saugykla, gaisro nepavyko užgesinti iki pat ryto.

„Įvyko Kursko srities antiteroristinės komisijos posėdis. Nuspręsta aukštą terorizmo grėsmės lygį pratęsti dar 15 dienų“, – kalbėjo Kursko srities gubernatorius Roman Starovoit.

Ši ataka jau trečią šią savaitę Rusijos kariniams aerodromams. Vienas sprogimas nugriaudėjo už 200 kilometrų nuo sostinės Maskvos įkurtoje aviacijos bazėje. Taip pat Saratavo srityje esančiame kariniame aerodrome neatpažintas dronas apgadino su strateginius bombonešius. Pastarasis aerouostas nuo Ukrainos sienos nutolęs net 700 kilometrų.

Rusijos karo tinklaraštininkai toliau piktinasi, kad Rusijos kariuomenė nesugeba užkirsti kelio Ukrainos smūgiams į strategines oro bazes, esančias net už kelių šimtų kilometrų nuo Ukrainos.

Tiesa, Kyjivas iki šiol atsakomybės dėl atakų neprisiėmė. Tiesa, padarinius įvertino.

„Dėl šių paslaptingų sprogimų jie turės mažiau lėktuvų. Kalbama apie tai, ar jie bus restauruoti, nes norint juos taisyti, reikia turėti su kuo ir kaip. Jie gali paimti atsargines dalis iš kitų orlaivių, bet tai neabejotinai yra puiki žinia. Nes jei vienas ar keli orlaiviai sugenda, gali sugesti ir kiti orlaiviai. Tai sumažina jų galimybes“, – kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybės atstovas Jurij Ihnat.

Savo ruožtu britų žvalgyba teigia, kad aerodromuose griaudėję sprogimai gali būti vertinami kaip viena strategiškai reikšmingiausių Rusijos gynybos nesėkmių nuo karo pradžios. Esą Rusijos vadovybė greičiausiai sieks nustatyti ir taikyti rimtas bausmes tiems Rusijos kariams, kurie yra laikomi atsakingais dėl to, jog tokie incidentai iš viso įvyko.

Dronai atakavo ir gamyklą Briansko srityje, kilo gaisras. Pranešama, kad į 80 kilometrų nuo Rusijos ir Ukrainos sienos esančią gamyklos teritoriją greičiausiai įskrido du dronai. Teigiama, kad jie atskrido ir sprogo už 3 metrų nuo dyzelinio kuro bakų. Skelbiama, kad gamyklos teritorijoje saugomas strateginis valstybinis Rusijos gynybos ministerijos kuro rezervas.

Kitaip tariant – tai atsargos, kurios sukauptos karo ar ekstremaliosios situacijos atvejui. Gamykla jau buvo atakuota bepiločiais orlaiviais lapkričio mėnesio gale, tada užsiliepsnojo trys kuro bakai.

V. Putinas po dronų atakų Rusijoje sušaukė Saugumo tarybos posėdį.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis aplankė šalies gynėjus rytuose.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: