Politologas pastebi įdomią paralelę tarp Rusijos prezidento V. Putino ir nacistinės Vokietijos lyderio Adolfo Hitlerio retorikos.

Jis siūlo prisiminti Kremliaus atstovo Dmitrijaus Peskovo žodžius, jog Ukrainos valdžia turi paprastą galimybę nutraukti ukrainiečių kančias, tereikia priimti „protingus Maskvos reikalavimus“.

„Daugybė žmonių pastebėjo, kad tai – A. Hitlerio frazė, kurią jis ištarė 1940 metų liepos 14 dieną: „Britanijos vyriausybė gali labai greitai nutraukti britų kančias, tereikia priimti visiškai protingus Vokietijos reikalavimus“.

Nemanau, kad D. Peskovas šią frazę pasiskolino iš A. Hitlerio. Tiesiog sutampa V. Putino ir A. Hitlerio mentalitetai, nes V. Putinas – šių dienų A. Hitleris“, – konstatavo politologas A. Piontkovskis.

Ekspertas pastebi, kad Vakarai jau galutinai apsisprendę dėl karo baigties, čia jau nekalbama apie kokią nors Ukrainos kapituliaciją, o Rusijai siunčiamas pasiūlymas, kurio esmė įtvirtinta keturiuose punktuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)