Neatpažintas dronas tikriausiai atakavo aerodromą, iš kurio Rusijos lėktuvai leidžia raketas į Ukrainą. Oficialių patvirtinimų kol kas nėra, rašo 24tv.ua.

Gruodžio 5-osios rytą Saratovo srityje esančio ant aerodromo kilimo ir tūpimo tako nukrito nežinomas bepilotis, pranešė „Baza“, nenurodydamas informacijos šaltinio.

„Telegram“ kanalas „Astra“ teigia, kad dronas sudužo oro bazėje netoli Engelso miesto. Leidinio duomenimis, buvo apgadinti du bombonešiai „Tu-95“. Du kariai sužeisti, jie paguldyti į ligoninę.

„Astros“ žiniomis, incidentas įvyko aviacijos bazėje „Engelsas-1“.

„Apgadinti du bombonešiai raketnešiai „Tu-95“. Sužeisti du kariškiai, jie nugabenti į ligoninę“, – sakoma pranešime.

Tu-95 orlaiviais Rusija vykdė masinius smūgius prieš Ukrainą, pažymi ukrainiečių naujienų agentūra „Unian“. Šie lėktuvai sparnuotosiomis raketomis atakavo Dniprą, Ivano Frankivską, Lucką, Odesą ir kitus Ukrainos miestus.

„Telegram“ kanaluose plinta vaizdo įrašas, kuriame, kaip įtariama, matoma ataka prieš Engelso aerodromą.

Skelbiama ir apie dar vieną incidentą. Netoli Riazanės esančiame aerodrome sprogo benzinvežis, praneša „RIA Novosti“, remdamasi šaltiniu gelbėjimo tarnybose.

Pasak šaltinio, po sprogimo kilo gaisras. Preliminariais duomenimis, per šį incidentą žuvo trys žmonės. Dar šeši žmonės buvo sužeisti. TASS praneša apie tris žuvusius ir penkis sužeistus asmenis.

Šaltinis patikslino, kad sprogimas apgadino vieną iš orlaivių. Incidento priežastys kol kas neaiškios.

Vietos leidinys Ya62.ru rašo, kad liudininkai apie garsų sprogimą pranešė 6 val. 30 min. Jų teigimu, aplinkiniame rajone buvo juntamas žibalo kvapas.

Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius pakomentavo įvykius Rusijos aerodromuose.

„Sėkmingai parūkė iškart dviejų Rusijos aviacijos bazių – Diagilevo ir Engelso, kur bazuojasi strateginiai bombonešiai, atakuojantys Ukrainą, aptarnaujantis personalas. Grįžtamasis kovinis rūkymas – stabili Putino režimo žlugimo garantija“, – parašė jis feisbuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)