Nugalėtojams po 6 įvarčius pelnė Valdas Drabavičius ir Mantas Urvikis, po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Laurynas Palevičius ir Tadas Rasakevičius. Kauniečių gretose rezultatyviausiai žaidė Modestas Štarolis, pelnęs 7 įvarčius, 6 įvarčius įmetė Paulius Šarkauskas.

„Pergalė nebuvo tokia lengva, kaip gali atrodyti pamačius rezultatą. Su „Granitu“ visada yra sunku kovoti. Tai, kad pernai su kauniečiais kovojome finale, mums pridėjo motyvacijos. Nors iš rikiuotės iškrito vienas mūsų lyderių Šarūnas Ugianskis, bet jo netektį sėkmingai kompensavo kiti. Gynyboje žaidėme gan gerai, vartininkai labai padėjo, o kartais lydėjo ir sėkmė, kai susirinkome daugiau atšokusių kamuolių. Antrame kėlinyje atitolome nuo varžovų, jie sustojo ir tada susikrovėme tokį didelį, net 14-os įvarčių skirtumą“, – sakė rezultatyviausiai „Šviesos“ gretose žaidęs V. Drabavičius.

Po 6 rungtynių 8 taškus turinti „Šviesa“ pakilo į 3 vietą. Laipteliu žemiau esantis „Granitas“ turi 6 taškus, tačiau už čempionus yra sužaidęs rungtynėmis mažiau.

Ketvirtą pergalę iš eilės iškovojo LRL lyderis Alytaus „Varsa-Stronglasas“. Alytiškiai namuose užtikrintai 31:21 (15:13) nugalėjo Vilniaus „Amber“ ekipą. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 8 įvarčius pelnęs Žygimantas Micevičius, po 6 įvarčius įmetė Gintautas Adamkevičius ir Vilius Juozaitis. Vilniečių komandai 5 įvarčius pelnė Alanas Bogdiunas, 4 – Domantas Ivanauskas.

„Su „Amber“ komanda žaidėme jau trečias rungtynes iš eilės, nes prieš tai dukart susitikome taurės turnyro ketvirtfinalyje. Vieni kitus gerai pažįstame, todėl nebuvo lengva. Pirmame kėlinyje vyko apylygė kova, bet turime geresnę sudėtį negu varžovai ir po pertraukos mums pavyko įrodyti savo pranašumą. Būtent komandinis žaidimas lėmė pergalę, nes rankinis – komandinis žaidimas ir norint laimėti, reikia visų indėlio. Gerai žaidėme gynyboje ir tai davė impulsą greitoms atakoms bei lengviems įvarčiams. Sezono pradžia mums klostosi tikrai gerai, bet kol kas nėra labai svarbu kurioje vietoje tu esi dabar. Svarbiausia – kurioje vietoje būsi pasibaigus sezonui“, – teigė vienas „Varsos“ lyderių Ž. Micevičius.

Per 6 turus penkis kartus laimėję ir kartą lygiosiomis sužaidę „Varsos“ rankininkai turi 11 taškų. Lyderiai artimiausią persekiotoją Klaipėdos „Dragūną“ lenkia 2 taškais, tačiau uostamiesčio komanda yra sužaidusi rungtynėmis mažiau.

„Dragūno“ rankininkai svečiuose 35:27 (17:9) nugalėjo taškų dar neturintį autsaiderį Panevėžio „Grifo“ komandą. Nugalėtojams Tomas Drakšas pelnė 7 įvarčius, 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Gytis Šmantauskas. Panevėžiečių ekipoje po 5 įvarčius pelnė Amandas Šarkanas, Titas Janušonis ir Paulius Linkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją