„Kai vyras atnešė iš rūsio paskutinį stiklainį mano raugtų agurkų, nusprendžiau, kad iš jų išvirsiu agurkinę sriubą. Būtinai turi būti su perlinėmis kruopomis, nors, kiek žinau, kiti verda ir su ryžiais. Gal ir skanu, bet aš lieku ištikima tradicinei agurkinei sriubai“, – teigia tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.

Gaminimo eiga

1. Didesniame puode (jame ir viriau sriubą) lydytame svieste pakepinau smulkintus svogūnus. Svogūnams apkepus, sudėjau kubeliais pjaustytas morkas ir viską kartu pakepiau.

2. Į puodą supyliau sultinį ir vandenį, užvirus subėriau perlines kruopas (kruopų nemirkiau, jas kiaurasamtyje nuploviau po tekančiu vandeniu ir dar perliejau virintu vandeniu).

3. Viską viriau apie 15-20 min., po to sudėjau kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapelius, pagardinau druska.

4. Sriubai pavirus dar apie 20 min., baigiant virti, sudėjau pusiau perpjautas alyvuoges ir kubeliais pjaustytus agurkus. Viskas. Sriuba išvirta, pagardinau smulkintomis petražolėmis ir nuėmiau nuo kaitros.

5. Rekomenduoju sriubai nors 15 min. pastovėti, kad produktai tarpusavyje „susidraugautų“ ir tuomet jau galima valgyti. Kas mėgsta, pasigardinkite grietine.

„Gamink su Audrone“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai