Artėja gražiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji Metai. Gruodžio pradžia – tinkamiausias metas pamažu pirkti dovanas artimiesiems, kolegoms ir galvoti apie namams jaukumo suteikiantį dekorą. Pradedame žvalgytis ne tik tokių įprastų aksesuarų kaip šventinės girliandos ar žaisliukai, bet ir stalo įrankių, žvakidžių, stiklo dirbinių. Žmonės ieško būdų, kaip pasipuošti kuo įdomiau ir originaliau, kuria šventinę nuotaiką ne tik namuose, bet ir darbe. Nepamirškime, kad norint atnaujinti būstą nereikia jo perkrauti dekoracijomis, užtenka vos kelių naujų akcentų.

Šaltasis metų sezonas mus priartina prie gamtos ir natūralumo. Jaukumo namams suteikia pinti krepšiai, natūralaus pluošto tekstilė, augalų bei medžių raštai. Kiekvienas metų laikas mums diktuoja ir interjero temą. Pavyzdžiui, vos atvėsus orams skubame ieškoti namus ir mus pačius šildančių atributų. Šilti merinosų vilnos pledai, žemės spalvų lovos užtiesalai bei dekoratyvinės pagalvėlės – šie pirkiniai savaime atnaujina ir namus. Pirkinių krepšeliuose taip pat dažnai atsiranda ir tokių šilumos interjerui suteikiančių elementų kaip nuotraukų rėmeliai, šviestuvai, žvakidės, paveikslai, krištolinės vazos, padėklai.

Stilistai rekomenduoja centrinį šviestuvą derinti su stalo, grindų, sieniniais šviesos šaltiniais. Kuo įvairesnis apšvietimas, tuo namai atrodys įspūdingiau, jaukiau, įdomiau. Planuojant įsigyti naujų šviestuvų, derėtų nepamiršti, kad jie atlieka ne tik pagrindinę apšvietimo funkciją, bet yra ir dekoro elementai. Tad rinkitės vienos kolekcijos lubinį šviestuvą bei prie jo derančius sieninius ar stalinius šviestuvus. Papildomo jaukumo suteiks žvakės stilingose, įdomiose žvakidėse.

Ypatingą dėmesį atkreipkime ne tik į namų puošybą, bet ir į kalėdinį stalą. Padenkime jį naudodami mėgstamus šventinius indus, krištolo ar stiklo taures, papuoškime kalėdiniu vainiku, dekoracijomis, žvakėmis – visa tai vakarienei suteiks daugiau šventiškumo. Lėkštėms dekoruoti rinkimės medžiagines servetėles, jas papildys specialiai tam skirti žiedai. Gražiai ant serviravimo stovų išdėlioti užkandžiai atrodys iškilmingai, tarsi ant podiumo, o aplink patį stovą galėsite sutalpinti kelias lėkštes ar dubenėlius. Žinoma, pagrindinis akcentas, be kurio neapsieina nė vienas šventinis stalas, – tai kokybiška ir puošni staltiesė!

Lietuviai yra tradicijas puoselėjanti tauta – jų eglutės ir namai dažniausiai yra puošiami būtent tradicinėmis raudona, žalia, sidabro ir aukso spalvomis. Tačiau nebijantiesiems drąsesnių sprendimų siūloma namų interjerą papildyti gintaro, mėlynos bei smaragdo spalvų akcentais. Šiais metais grįžkime prie kalėdinės eglutės puošimo tradiciniais rankų darbo vintažinio stiliaus žaisliukais. Vertinančiuosius ekologiškumą, skandinavišką stilių nustebins įspūdingi rankų darbo žaisliukai, pagaminti iš augalų lapelių.

Jei prieš šventes visi patiekalai jau pagaminti, stalas paserviruotas, namai papuošti ir svečiai netruks pasirodyti, lieka pasipuošti patiems. Ponias ir paneles pradžiugins tiek klasikinio dizaino „Enamel" paauksuoti sidabro papuošalai iš Danijos, tiek originalūs, modernūs italų kompanijos „Maison203" papuošalai, pagaminti 3D spausdintuvu.

Interjero ir dekoro butikas „Manico Deco", įsikūręs Vilniuje, gražiajame Paupyje, Aukštaičių g. 10, – puiki galimybė įsigyti viską vienoje vietoje. Pas mus rasite šventinių prekių, apžiūrėsite stalo dekoravimo pavyzdžius, stilingas namų interjero detales, paliesite merinosų vilnos pledus, pauostysite Kalėdoms atrinktų namų kvapų ir kvapiųjų žvakių. Pasiūlysime jums visko nuo įspūdingos tekstūros dėmėms atsparių staltiesių iki serviravimo įrankių, taurių bei kitų įdomių dovanų: satino patalynės, vilnonių pledų, grakščių žvakidžių, krištolo vazų, modernių šviestuvų, išskirtinių natūralios odos prijuosčių, papuošalų, eglutės žaisliukų ir dar daug visko.

Jei vis dar svarstote, ką dovanoti savo artimiesiems, „Manico Deco" butike įsigykite įvairios vertės dovanų kuponų ir gaukite asmenines konsultacijas.

Gražių ir jaukių švenčių su „Manico Deco"!

Aukštaičių g. 10, Vilnius