Oficialiai Eurolyga ateinančio finalinio ketverto šeimininkų dar nėra įvardijusi, bet 15min.lt žurnalistas Kęstutis Rimkus skelbia, jog sprendimas jau priimtas.

Tiesa, Kauno „Žalgirio“, kuris spalį pateikė paraišką organizuoti turnyrą, direktorius Paulius Motiejūnas teigia kol kas nežinantis, ką nutarė Eurolyga.

Finansinę pagalbą ateinančią gegužę priimant Eurolygos finalo ketverto varžybas Kaune yra pažadėjusi miesto savivaldybė, jos prašyta ir iš Vilniaus bei Vyriausybės, bet atsakymai buvo neigiami.

P. Motiejūnas nėra pateikęs konkrečių skaičių, kiek galėtų kainuoti finalo ketverto organizavimas. Neoficialiais skaičiavimais, reikiama suma galėtų sudaryti 3-5 mln. eurų.

Žiniasklaidos duomenimis, galimybe priimti finalo ketverto kovas anksčiau domėjosi ir Dubajus (Jungtiniai Arabų Emyratai), bet nutarė tokius planus atidėti ateičiai.

Jau žinoma, jog kito sezono Eurolygos čempionai turėtų būti inauguruoti Vokietijos sostinėje Berlyne.

Praėjusį pavasarį Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija) nugalėtojų karūną apgynė Belgrade (Serbija).

Primename, kad 15 tūkst. vietų turinčioje „Žalgirio“ arenoje vyko finalinės 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato kovos, taip pat 2021 metų pasaulio salės futbolo pirmenybių atomazga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)