Ši teisė jam apribota, kol jis su LB pritarimu perleis savo akcijas kitam asmeniui. Tai jis turi atlikti ne vėliau kaip iki 2023 metų gegužės 31 dienos, pranešė LB.

Toks centrinio banko sprendimas priimtas atsižvelgus į kitose šalyse „Devere“ grupės įmonių atliktų pažeidimų pobūdį ir sistemiškumą, už juos taikytas poveikio priemones.

2018–2022 metais JAV, Maltos, Japonijos, Tailando, Vengrijos, Botsvanos ir Naujosios Zelandijos finansų rinkos priežiūros institucijos „Devere“ grupės įmonėms taikė įvairias poveikio priemones. Be to, Pietų Afrikos Respublikos priežiūros institucija N. J. Greenui skyrė baudą ir penkerius metus uždraudė teikti finansines paslaugas šioje šalyje.

„Įvertinus visus atvejus nustatyta, kad, pagal Lietuvos teisės aktus minėtas asmuo negali būti laikomas nepriekaištingos reputacijos ir būti elektroninių pinigų įstaigos akcininku“, – rašoma LB pranešime.

Lietuvos bankas 2019 ir 2020 metais už pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos reikalavimų pažeidimus taip pat skyrė daugiau nei 50 tūkst. eurų baudų „deVere E-Money“.

Licenciją „deVere E-Money“ gavo 2017 metų kovo pradžioje.

Registrų centro duomenimis, įmonė įsteigta 2017 metų kovo 1 dieną. 2020 metų vasarį skelbta, kad vienintelis jos akcininkas N. J. Greenas yra visos „deVere“ grupės generalinis direktorius ir įkūrėjas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją