Pranešama, kad Rusija anksčiau šį mėnesį nusiuntė Indijai jai reikalingų pirkinių sąrašą – būtent jo versiją Naujajame Delyje matė „Reuters“.

Rusijos pramonės ir prekybos ministerija paprašė įmonių parengti joms reikalingų žaliavų bei įrangos sąrašus, Maskvoje „Reuters“ sakė vienas anoniminis pramonės šaltinis.

Vienas šaltinis iš Rusijos automobilių pardavimo pramonės naujienų agentūrai „Reuters“ nurodė, kad minėta ministerija kitų šalių, įskaitant Indijos, atitinkamoms ministerijoms bei valstybinėms agentūroms išsiuntė 14-os puslapių Rusijos įmonėms reikalingų atsarginių automobilių dalių sąrašą, kuriame figūruoja tokie variklių komponentai kaip stūmokliai, alyvos siurbliai bei uždegimo ritės, taip pat bamperiai ir saugos diržai.

Teigiama, kad Rusija taip pat paprašė 41 prekės orlaiviams bei sraigtasparniams, įskaitant mechanizmų komponentus, kuro, ryšio ir gesinimo sistemas, pažymi „Reuters“.

Šie prašymai, kurie apibūdinami kaip neįprasti savo apimtimi, buvo pateikti likus kelioms savaitėms iki Indijos užsienio reikalų ministro Subrahmanyamo Jaishankaro vizito Rusijoje, įvykusio šio mėnesio pradžioje, remdamasi šaltiniais Indijoje pranešė „Reuters“.

Kadangi Maskva išlieka didžiausia Indijos ginklų tiekėja, Naujasis Delis vengė aiškiai pasmerkti Kremlių dėl jo invazijos į Ukrainą.

Savo vizito metu S. Jaishankaras išreiškė norą didinti eksportą į Rusiją, tačiau kai kurios Indijos bendrovės susirūpino, jog dėl prekybos su Rusija jos gali tapti Vakarų šalių vyriausybių taikiniu.

„Eksportuotojai svyruoja, ypač dėl prekių, kurioms taikomos sankcijos“, – „Reuters“ sakė Indijos eksporto organizacijų federacijos generalinis direktorius Ajay Sahai.

Rusijos pramonės ir prekybos ministerija, taip pat Indijos užsienio reikalų ir prekybos ministerijos bei Indijos ministro pirmininko biuras į prašymus pateikti komentarus kol kas neatsiliepė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)