„Laisvės frakcija diskutuos, nuomonių yra visokiausių, tai turėsime susiderinti“, – trečiadienį žurnalistams teigė A. Armonaitė kartu pabrėždama, kad sprendimas nebus lengvas.

Politika yra toks dalykas, kai visą laiką turi rinktis tarp įvairių prastų alternatyvų. Tai, žiūrėsime, tikrai nebus tie sprendimai, tos diskusijos lengvos“, – pridūrė ji.

Pirmadienį TS-LKD Priežiūros komitetas nutarė ne tik šalinti M. Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti ir dėl jo ateities frakcijoje.Praėjusią savaitę partijos prezidiumas taip pat nutarė kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje Mykolo Majausko.

Vis tik, M. Majauską stojo ginti opozicija. Seimo Regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė parengė projektą dėl nepasitikėjimo iš BFK pirmininko pareigų šalinamu M. Majauskui ir tikisi įvertinti nepasitikėjimą sukėlusias aplinkybes ir jų reikšmę tolesniam BFK darbui bei gauti M. Majausko paaiškinimus.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda tikina, kad toks konservatorių mėginimas „volu pervažiuoti“ per BFK pirmininką nėra geras sprendimas. Šalies vadovo manymu, iš partijos ir komiteto pirmininko pareigų šalinamas politikas laikėsi savo pažiūrų, jas grindė aiškiais argumentais, todėl, pabrėžė prezidentas, nėra pagrindo imtis tokių drastiškų sprendimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją