Vilniaus eglė įgyvendinta kokybiškai, tačiau Kaunas sužavėjo labiau

Stilistas Mantas Petruškevičius pastebi, kad Vilniaus eglės įžiebimas patvirtino seniai jo žinomą tiesą – niekada nereikėtų susidaryti nuomonės apie projektą, kol jis nėra pabaigtas. Matant šiandien Katedros aikštę puošiantį vaizdą, akivaizdu, kad jo keliamas įspūdis visai kitoks, nei pirmųjų bandymų metu.

„Man irgi tenka susidurti su situacijomis, kai klientai ateina, nustemba, kodėl nėra taip ar kitaip, o po to rezultatu būna patenkinti. Kai pats kuriu dekoracijas, užsakovų ir kitų žmonių neįleidžiu apžiūrėti, kol dekoras nėra pabaigtas, nes visi susidaro klaidingų nuomonių. Tai čia lygiai tas pats pasitvirtino. Aišku, eglė yra vieša, todėl jos nuslėpti iki įžiebimo neįmanoma. Pačioj pradžioj nenorėjau jos nei peikti, nei daug sakyti blogo. Manau, gerai, kad patylėjau“, – sako M. Petruškevičius.

Stilisto vertinimu, Vilniaus eglė yra ganėtinai kokybiškai parengtas ir išpildytas projektas. Nors techninis eglės išpildymas jį džiugina, stilistas pažymi, kad skonis ir grožio pajautimas – kita tema.

„Jeigu ši idėja būtų pateikta tokia, kokia yra, ir dar nekokybiškai išpildyta, tai būtų, ko gero, katastrofiškas vaizdas. Man yra smagu dėl to, kad ši idėja, kad ir kokia bebūtų popsiška, ji neatrodo pigiai. Ji pakankamai su skoniu įgyvendinta ir kokybiškai išpildyta, turint omeny techninius elementus ir pačią idėją“, – teigia M. Petruškevičius.

Vis dėlto, stilisto širdžiai mielesnis Kauno miesto eglės konceptas. Tačiau jis priduria, kad tai – tik asmeninė jo nuomonė, ir kiekvienas ją gali turėti skirtingą.

„Šiemet man labiau patinka Kauno eglės konceptas ir idėja. Man ji atrodo jaukiau, paprasčiau, bet ne prastai. Kai perskaičiau, kokia Kauno eglės idėja, ir pamačiau, kaip ją išpildė, mane ji sužavėjo, nes man patinka truputėlį kiti dalykai, nei matome Vilniuje. Bet tai tikrai nereiškia, kad Vilniaus eglė yra bloga“, – sako stilistas.

Kuri eglė sukėlė didesnį įspūdį, paklausėme ir „Delfi“ skaitytojų. Apklausoje nuo šeštadienio vakaro iki pirmadienio pietų sudalyvavo beveik 17 tūkst. skaitytojų. 65 proc. jų atsakė, kad šiemet juos labiau nustebino Kaunas, o 35 proc. skaitytojų balsavo už sostinę. Balsuoti vis dar galite čia.

Stilistas stebisi, kad eglės puošiamos dronams, o ne žmonėms

M. Petruškevičiui teko domėtis, kokie reikalavimai keliami didžiųjų miestų eglėms tuo metu, kai turi būti pateikiami jų projektai. Stilistas prisipažįsta, kad vienas punktas jį stebina.

„Vienas iš punktų skelbia, kad eglė turi atrodyti nuostabiai iš drono. Tai nežinau, ar mes čia dėl dronų puošiamės, ar dėl žmonių. Šis reikalavimas ganėtinai stebina. Jei ruošiame eglę dronams, tai yra viena, o jeigu žmonės – tai yra visai kas kita“, – stebisi stilistas.

Jis taip pat pastebi, kad sostinėje per įvairias konstrukcijas vis mažiau matoma pati eglė. Stilisto manymu, Kalėdų šventei ypatingai svarbi pati eglė ir jos forma, kurios sostinėje jis pasigenda, o tai ir yra viena iš priežasčių, kodėl Kauno eglė šiemet arčiau stilisto širdies.

„Šiemet Vilniaus projektas išskirtinis, nes Vilnius švenčia jubiliejų, tai didelė šventė. Nedalyvavau šios eglės užkūrimo dalyje, tai galiu pasakyti tokią neobjektyvią nuomonę, kad labiau palaikau Kauno idėją. Ji man gražesnė. Man patinka ir Vilniaus išpildymas, konstrukcija ir parodytos galimybės, bet grožio prasme – tai jau kiti klausimai. Negalima sakyti, kad ji negraži, bet šį darbą labiau vertinu kaip galimybių parodymą, kaip kažkokį objektą galima padaryti stilingai ir gražiai iš lempučių“, – sako M. Petruškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)