Vilniuje, Kalvarijų g., įsikūrusi lietuviško degalinių tinklo „Alauša“ parduotuvė, kur, be įprastų prekių ir sumuštinių, čia galima įsigyti ir ginklų.

„Aš suprantu, kad tai legalūs ginklai ir tikrai ne koviniai, bet tikrai keista, kai įbėgau sumuštinio, o vos neišbėgau su granata“, – šypsosi vilnietis.

Jis svarsto, kad norinčiųjų įsigyti šių neįprastų prekių degalinėje tikrai netrūksta.

„Manyčiau, kad daug tokių, nes tai – „premium“ vitrinos vieta, ginklų neįmanoma nepastebėti. Kiek pamenu, „Alauša“ visada prekiauja keliais centais pigesniais degalais, todėl spėju, kad ir auditorija atitinkama susirenka. Dėl kelių centų gal galėtų ir pašauti“, – ironizuoja skaitytojas.

Degalinių tinklo „Alauša“ generalinio direktoriaus pavaduotoja Lendrina Budreikaitė pažymi, kad įmonė turi licenciją ir visus būtinus policijos išduotus leidimus vykdyti D kategorijos ginklų prekybą savo degalinėse.

„Prie D kategorijos ginklų priskiriami pneumatiniai ginklai, kurių sviedinio kinetine energija yra nuo 2,5 džaulio (J) iki 7,5 J, dujų įrenginiai (balionėliai), šaltieji ginklai, nepriskirti prie draudžiamųjų ginklų, pvz., teleskopinės lazdos, elektros šoko įtaisai (šokeriai). Būtent šiais ginklais prekiaujama „Alaušos“ degalinėse, taip pat ir Vilniuje“, – vardija ji.

Įmonės atstovės teigimu, D kategorijos ginklus gali įsigyti pilnamečiai asmenys, juos draudžiama parduoti bei juos nešioti neblaiviems ar kitaip apsvaigusiems asmenims. Šių ginklų įgijimui ir disponavimui jokie papildomi policijos leidimai nereikalingi, atkreipia dėmesį ji.

„Mūsų bendrovė džiaugiasi prisidedanti prie visuomenės saugumo, nes būtent D kategorijos ginklai, paprastai elektros šokeriai ir dujų balionėliai, dažniausiai perkami ir naudojami savigynai. Šių ginklų pagalba lengvai galima apsiginti nuo puolančio žmogaus ar gyvūno, pvz., šuns, kuriam atbaidyti paprastai pakanka net įjungto šokerio skleidžiamos srovės ar traškesio garso“, – komentuoja L. Budreikaitė.

Degalinėse galima įsigyti ne tik D kategorijos ginklus, bet ir kitas lydinčias prekes, pvz., „airsoft“ pistoletus, pneumatinius pistoletus, kurių kinetine energija yra iki 2,5 J, kulkų, taikinių, peilių, žiūronų bei kitų laisvalaikio prekių.

„Šias prekes gali įsigyti bet kuris norintis be jokių amžiaus apribojimų, nes šios prekės prie ginklų nepriskiriami“, – sako „Alauša“ direktoriaus pavaduotoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)