Šnicelis – tradicinis patiekalas, kurį dažnas atsimena iš mokyklos laikų. Kad šnicelis nesudegtų, o iškepęs būtų traškus, svarbu laikytis recepte išvardintų patarimų. Šnicelį pateikite su bulvėmis, kruopų garnyru, daržovėmis.

Gaminimo eiga

1. Kiaušinį išplakame. Svogūną sutarkuojame smulkia tarka ir dedame į dubenėlį, česnaką išspaudžiame į tą patį dubenėlį, išmaišome.

2. Kiaulienos gabalą dedame į perlenktą pusiau kepimo popierių ir išmušame gana plonai.

3. Apibarstome druska, pipirais, aptepame svogūno ir česnako tyrele, apvoliojame miltuose, pamirkome kiaušinio plakinyje, apvoliojame džiūvėsėliuose ir iš karto kepame įkaitintame aliejuje per pusę su sviestu, iš abiejų pusių (po 3 minutes iš kiekvienos pusės). Keptuvėje turi būti maždaug vienas centimetras riebalų. Riebalai neturi būti labai karšti, nes džiūvėsėliai greitai sudegs, o kiauliena dar nebus iškepusi. Tačiau jeigu riebalai nebus pakankamai įkaitę, šnicelis nebus traškus. Riebalų temperatūra turėtų būti maždaug 165-170 laipsnių.

4. Prieš tiekiant kiaulienos šnicelį apipilame tirpintu sviestu su šlakeliu citrinos sulčių. Kartu galima patiekti bulvių koše arba bulvytes fri ir mėgstamas salotas.

Skanaus!

patarimupasaulis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai