Ketvirtadienį ir penktadienį kaunietės kvalifikaciniame etape išmėgins jėgas su „Haifa VK“ (Izraelis) komanda. Abejos rungtynės bus žaidžiamos Izraelyje.

Tai bus trečiasis „Kauno-VDU“ bandymas CEV varžybose. Nors patirtis auga, šio sezono pradžia kaunietėms padovanojo nemažai iššūkių. Traumos, sudėtingos rungtynės Baltijos lygoje ir gana netikėtas vyriausiojo trenerio Gilberto Kerpės pasitraukimas uždavė papildomų galvosūkių.

„Rūpesčių tikrai nestinga ir ramybės išvykstant neturėjome. Išvykstame be vyriausiojo trenerio, taip pat turėjome traumuotų žaidėjų, o visa tai jaukia treniruočių procesą“, – sakė „Kauno-VDU“ vadovas Vidas Makauskas.

„Kauno-VDU“ komanda

Haifos klubas yra daugkartinis Izraelio čempionas, praėjusiais metais triumfavęs šalies pirmenybėse ir iškovojęs Izraelio taurę.

Jai atstovauja pajėgios legionierės iš Brazilijos, Kroatijos, Japonijos, JAV ir Serbijos.

„Varžovas stiprus. Žinome, kad žaidėjos neblogo lygio, su patirtimi. Pabandysime pakovoti, žiūrėsime kaip seksis“, – teigė V. Makauskas.

Nepaisant visko, šiek tiek pozityvių signalų kauniečių gretose yra – po traumų jau atsigavo dvi svarbios žaidėjos Viltė Makauskaitė ir Karolina Pravdinskaitė, todėl kaunietės į kovą stos stipriausia sudėtimi.

V. Makauskas sutinka, kad CEV Iššūkio taurės turnyras gali tapti puikiu motyvaciniu užtaisu merginoms pademonstruoti charakterį ir grįžti į pergalių kelią.

„Kiekvienas europinis iššūkis suteikia tam tikrą patirties bagažą. Paskutinės dienos rodo, kad žaidimas gerėja, situacija taisosi. Tikiuosi, kad startas Europoje užduos gerą toną tolimesniam sezonui“, - vylėsi V. Makauskas.

Praėjusiais metais CEV Iššūkio taurės turnyre „Kauno-VDU“ tinklininkės pirmajame rate eliminavo „SOK Mostar“ (Bosnija ir Hercegovina) ekipą, o antrajame nusileido pajėgiai Bursos „Nilufer Belediyespor“ (Turkija) komandai.

„Kauno-VDU“ komanda
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją