Šeštadienį „Aušrinės“ tinklininkės 3-0 (25:20, 26:24, 27:25) įveikė Talino „Audentes SG/NK“ komandą.

Nugalėtojoms 15 taškų pelnė Danielė Kvedaraitė, 8 – Jekaterina Kovalskaja, 7 – Akvilė Sebežiova.

„Po ilgų kelionių rungtynės dažniausiai nebūna geros kokybės, tačiau sukaupėme jėgas ir iškovojome nelengvą, bet labai svarbią pergalę“, – sakė Jonavos komandos žaidėja Ugnė Lokytė.

Sekmadienį įvyko turnyro lyderių akistata. „Aušrinė“ susitiko su taip pat be pralaimėjimų žygiuojančia Talino „TalTech-Tradehouse“ ekipa.

Po itin dramatiškos kovos pergalę rezultatu 3-2 (24:26, 20:25, 26:24, 25:23, 15:13) išplėšė Talino klubas.

Jonaviškės laimėjo pirmus du setus, o trečiajame pirmavo 24:21. Bet estės pelnė penkis taškus iš eilės, taip pratęsdamos rungtynes. Dramatiškai klostėsi ir ketvirtas bei penktasis setai, juose sėkmė lydėjo šeimininkes.

„Aušrinės“ gretose D. Kvedaraitė pelnė 24 taškus, Jekaterina Kovalskaja – 16, Aurėja Karvelytė – 11, Ugnė Lokytė – 10, Marina Šramko – 9.

„Panašu, kad trečias setas išslydo iš mūsų rankų, kartu su visa sėkme ir penktajame sete, – aprimus aistroms kalbėjo Jonavos komandos trenerė Raimonda Strelkauskaitė. – Tai buvo gražios rungtynės visomis prasmėmis, tiek fiziškai, tiek psichologiškai, tiek emociškai. Varžovės kantriai kvėpavo į nugarą, demonstruodamos išmintį. Nusiminti nėra dėl ko. Belieka tik atlikti produktyviai namų darbus ir šlifuoti modelį sekančiam susitikimui su praėjusių metų Lietuvos bei Baltijos lygų čempionu „Kauno-VDU“ klubu.“

Su 22 taškais „Aušrinė“ išsaugojo lyderės poziciją turnyro lentelėje. Tiesa, antroje vietoje esantis „TalTech-Tradehouse“ (20 tšk.) klubas yra žaidęs rungtynėmis mažiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją