Tai penktadienį Kyjive per bendrą su Europos Komisijos vicepirmininku Valdžiu Dombrovskiu spaudos konferenciją pareiškė Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis, praneša „Ukrinform“.

„Deja, Rusija tęsia raketų smūgius Ukrainos civilinei kritinei infrastruktūrai. Ji kariauja prieš civilius ir palieka juos žiemą be šviesos, vandens, šilumos ir ryšio. Vien tik lapkričio 15 d. Rusija paleido į Ukrainos miestus apie 100 raketų. Beveik pusė mūsų energetikos sistemos išvesta iš rikiuotės“, – pabrėžė vyriausybės vadovas.

Anot D. Šmyhalio, šiomis sąlygomis Ukrainai reikalinga papildoma partnerių europiečių parama energetikos srityje. Jis sakė turįs omenyje tiek įrangos tiekimą, tiek papildomus finansinius išteklius, kurie leistų Ukrainai nusipirkti daugiau dujų.

Kaip jau buvo pranešta, Rusija nuo spalio 10 d. masiškai atakuoja raketomis ir dronais Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

V. Dombrovskis atvyko į Kyjivą penktadienį. Vizito metu jis su Ukrainos vadovybe tarsis dėl Europos Sąjungos pagalbos Rusijos niokojamai šaliai.

ES ir Bendrijos šalys jau suteikė Ukrainai 8 mlrd. eurų vertės karinę pagalbą. Tai sudaro apie 45 proc. pagalbos, kurią Kyjivui suteikė JAV.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją