Vertinant valymo darbus pagal sunkumą, kalkių nuosėdų šalinimą nuo unitazo, matyt, tekėtų įrašyti sąrašo viršuje. Jo imtis visiškai netraukia, tad dažnas delsia, visaip mėgina nuo jo išsisukti ir dar pateisinti tokį išsisukinėjimą. Deja, kuo ilgiau tempiama guma, tuo daugiau nuosėdų prisikaupia ir tuo daugiau jėgų bei laiko vėliau prireikia norint jas nugremžti, rašo „The Mirror“.

Nemalonu ir tai, kad besikaupiančios kalkių nuosėdos gali palikti neišvaizdžių rudų dėmių, kurias pašalinti – be galo varginantis darbas.

Kas gi tos kalkių nuosėdos? Tai kieta, kreidą primenanti medžiaga, iš esmės sudaryta iš kalcio karbonato. Dažniausiai su jų keliamomis problemomis susiduriama ten, kur iš čiaupų teka kietas vanduo, t. y. toks, kuriame gausu ištirpusių mineralų.

Jei kalkių nuosėdų vaizdas ant unitazo jau sekina paskutinius kantrybės likučius arba nebeįsivaizduojate, kaip pašalinti rudas dėmes, turėtumėte pasidomėti vienu veiksmingu, anot Mrs Hinch gerbėjų, tobulu sprendimu, kuris neturi nieko bendro su alinančiu šveitimu.

Sprendimas buvo pasiūlytas tada, kai viena iš Mrs Hinch valymo patarimų „Facebook“ grupės narių parašė: „Patarkite, ką daryti, kad unitazas vėl suspindėtų baltumu.“

Moteris pridūrė, kad nuo tada, kai pradėjo naudoti kalkių sudėtyje neturintį unitazų valiklį, situacija kiek pagerėjo, tačiau ji mano, kad turėtų būti koks nors kitas, kur kas efektyvesnis būdas, galintis padėti sugrąžinti unitazui prekinę išvaizdą.

Iš visko, ką žmonės rašė kaip komentarus, kaipmat išsiskyrė su vienu produktu susijęs patarimas. Tasai produktas – tai indaplovėms skirta indų plovimo tabletė.

„Jeigu tik turite indaplovių tabletę, įmeskite ją į unitazą. Efekto sulauksite po valandos ar panašiai. Tai niekada nenuviliantis būdas“, – parašė viena minėtos grupės narė.

„Įmeskite į unitazą indaplovių tabletę ir kuo ilgiau nenuleiskite vandens. Prieš šitą priemonę neatsilaiko net pats storiausias kalkių nuosėdų sluoksnis“, – parašė kita.

Indaplovių tabletes čia aptariamu tikslu rekomendavo naudoti ir įmonėje „Kitchn“ dirbantys švaros specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)