Pietums ar vakarienei pasigaminkite lazaniją. Šiam patiekalui nesugaišite daug laiko, nes nereikės gaminti padažo – naudosite rikotos sūrį. Iškepusią lazaniją papuoškite baziliko lapeliais.

Gaminimo eiga

1. Jautienos faršą apkepkite aliejuje. Dėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir tarkuotas morkas. Pakepkite 5–6 min.

2. Sudėkite konservuotus pomidorus ir supilkite vištienos sultinį. Patroškinkite apie 10 min. sudėkite išvirtus makaronus.

3. Rikotos sūrį sumaišykite su grietinėle ir žiupsneliu druskos bei pipirų.

4. ½ kiekio troškintų makaronų dėkite į kepimo formą, ant viršaus tepkite rikotos sūrio masę, sudėkite likusius makaronus, tepkite likusią rikotos sūrio masę ir viską apibarstykite kietuoju sūriu.

5. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10–15 min., kol sūris išsilydys ir apskrus.

6. Iškepusią lazaniją papuoškite baziliko lapeliais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai