„Praėjusiais metais dešimt smulkiųjų įmonių, pasiryžusių siekti tvaraus verslo augimo, pakvietėme į Smulkaus verslo akademiją. Matydami teigiamus realius pokyčius dalyvių versluose ir norėdami toliau prisidėti prie smulkaus šalies verslo stiprinimo, šiemet vėl pristatome „Kiekvienas gali" smulkaus verslo akademijos programą", – pranešime spaudai sako Rasa Verkauskaitė-Kazanskienė, „Swedbank" Smulkių verslo klientų ir rinkodaros skyriaus vadovė.

Pasak R. Verkauskaitės-Kazanskienės, praėjusių metų programa jos dalyviams bei projektą stebėjusiai interneto auditorijai leido įsitikinti sisteminio požiūrio į verslą svarba. Pirmosios akademijos dalyvių patirtis parodė, kad tinkamai valdomi procesai pardavimų, rinkodaros, personalo, finansų ir kitose įmonei aktualiose srityse yra verslo stiprinimo ir augimo pagrindas.

„Daugelis smulkiojo verslo atstovų įvardina, kad jų tikslas – auginti savo verslą. Tačiau dažnai smulkaus verslo savininkai yra taip įsisukę į kasdienius verslo rūpesčius, kad tiesiog neturi laiko ne tik augimo planams įgyvendinti, bet ir jiems sukurti. Todėl pirmasis iššūkis akademijos dalyviams − įvertinti savo verslą bei jo augimo galimybes", – komentuoja „Swedbank" atstovė.

Kiekvienai akademijoje dalyvaujančiai smulkiai įmonei bus priskirtas individualus mentorius, kuris su dalyviu dalinsis savo patirtimi ir įžvalgomis visos programos metu.

Šiemet dalyvių mentoriais taps tokie verslo praktikai, kaip Virginijus Gumbaragis („PakMarkas"), Dovilė Končak („Rait Group"), Donatas Malinauskas („Deeper"), Sergej Artemiuk („Acme Grupė"), Vytautas Matulevičius („Bosanova"), Greta Monstavičė („Katalista Ventures"), Karolina Barasnevičiūtė („Newcrush"), Julius Urbanavičius („Alwark"), Justina Klyvienė („Future Leadership") bei koučeris Povilas Petrauskas, kuris atstovauja akademijoje naudojamai verslo stiprinimo metodologijai „System Business Coach".

Akademijos dalyviai programos metu turės galimybę išgirsti vertingų įžvalgų iš tokių šalyje gerai žinomų įmonių, kaip „Tesonet", „IKEA", „Deeper", „Bolt", „Omniva", „Omnisend", „Rimi", taip pat inovacijų laboratorijos „Future Leadership" atstovų. Jie savo pranešimuose dalinsis praktinėmis įžvalgomis, atradimais ir išmoktomis pamokomis lyderystės, procesų, rinkodaros ir pardavimų, personalo bei finansų valdymo srityse.

„Vienas iš pagrindinių Smulkaus verslo akademijos tikslų yra sutelkti kuo daugiau smulkių verslų ir padėti jiems augti. Todėl pranešimus, kuriuos skaitys didžiausių bei daug vertingos patirties sukaupusių verslų atstovai, taip pat galės stebėti ir visi siekiantys auginti savo verslą ar dar tik galvojantys apie jo įsteigimą", − sako R. Verkauskaitė-Kazanskienė.

Pasak „Swedbank" atstovės, į akademiją bus atrenkamos įmonės iš skirtingų miestų ir kuo įvairesnių veiklos sektorių, tad galimybių ir idėjų savo verslo stiprinimui galės atrasti ir šį projektą stebintys kitų verslų atstovai.

Į „Kiekvienas gali" smulkaus verslo akademiją bus atrinkta 10 įmonių iš visos Lietuvos, kurios veikia daugiau kaip 2 metus ir kurių metinės pardavimų pajamos siekia iki 2 mln. eurų. Akademijos programa startuos 2023 m. sausio pradžioje ir tęsis iki vasario mėnesio pabaigos.

Paraiškas dalyvauti programoje šalies smulkieji verslininkai gali pateikti projekto svetainėje www.kiekvienasgali.lt iki š. m. lapkričio 27 d.

Šaltinis
Temos
Specialusis projektas „Smulkaus verslo akademija“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją