Tai, kas iš tikrųjų vyko Baltuosiuose rūmuose bei Kremliuje 2021-ųjų lapkritį-gruodį, kai pakvipo karo nuotaikomis, atrodo žino visi.

Bet taip nėra, nes kai tapo aišku, kad Rusija paspartino pajėgų telkimą prie Ukrainos sienų, tuo pačiu ėmė švaistytis ultimatumais NATO, Kyjivui bei laidyti keistus pasiūlymus tik tam, kad sukeltų daugiau sąmyšio prieš pasirengimą karui, už uždarų durų, slaptuose pasitarimų kambariuose vyko tikra drama. Apie jos turinį dabar galima tik spėlioti.

Suprantama, šiuo metu tai yra įslaptinta informacija, kurios turinys (o ir tai ne visas) gali būti išslaptintas tik po kelių dešimtmečių. Ir tik tada paaiškės, ką iš tikrųjų buvo sumanę, kokius sprendimus ir kodėl priėmė valstybių lyderiai, dabar susilaukiantys labai prieštaringų vertinimų.

Įslaptintų pokalbių išklotinės, susitikimų stenogramos, žvalgybos tarnybų analizės – visa tai gali atskleisti kiek kitokį, nei jis dabar matomas viešumoje įvykių ir jų herojų paveikslą. Ir tai nebus pirmas kartas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)