Bendrija labai sunerimusi dėl besitęsiančios smurto eskalacijos, sakoma nutarime. ES smerkia toliau vykdomus sunkius žmogaus teisių pažeidimus, įskaitant kankinimus bei seksualinį smurtą, besitęsianti civilinės visuomenės, žmogaus teisių gynėjų ir žurnalistų persekiojimą bei Mianmaro ginkluotųjų pajėgų vykdomas atakas prieš civilius.

Konkrečiai paminėtos ir demokratijos aktyvistų bei opozicijos lyderių egzekucijos. Šie nusikaltimai yra politiškai motyvuoti ir dar vienas žingsnis teisinės valstybės principų panaikinimo šalyje, sakoma tekste su nuoroda į ES vasarą paskelbtą pareiškimą.

Mianmare kariškiai 2021 metų vasario pradžioje surengė pučą prieš de-facto premjerę Aung San Suu Kyi. Nuo tada prieš protestuotojus imamasi smurtinių veiksmų. Politinių kalinių organizacijos AAPP duomenimis, jau nužudyta daugiau kaip 2 360 žmonių, daugiau kaip 15 800 sulaikyta.

Naujos ES sankcijos papildo jau praeityje paskelbtas baudžiamąsias priemones. Dabar jos taikomos jau 84 asmenims ir 11 organizacijų. Sankcijos apima kelionių draudimą ir ES esančių lėšų įšaldymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją