Praėjusią savaitę Kinijos komunistų partijos (KKP) 20-asis nacionaliniame suvažiavime buvo pakeista partijos konstitucija ir iškeltas pažadas atgrasyti Taivaną nuo nepriklausomybės bei įgyvendinti „vienos šalies, dviejų sistemų“ politiką, siekiant perimti demokratinės salos valdymą.

„Pekinas turėtų nutraukti savo žvanginimą ginklais, nes tai tik gilina prarają tarp abiejų šalių ir didina įtampą regione. Ginkluota konfrontacija yra visiškai nepriimtinas variantas“, – sakė Taivano žemyninės dalies reikalų tarybos (MAC), kuri tvarko reikalus su Pekinu, ministras Chiu Tai-san tarptautinėje konferencijoje, skirtoje Kinijos galios pokyčiams ir valdymui.

„Mes jau seniai pasisakome už tai, kad politinių nesutarimų sprendimo būdas negali būti vienašališkai nustatytų politinių tikslų, politinių sistemų ar karinės invazijos primetimas jėga“, – sakė Chiu.

Chiu pridūrė, kad 23 milijonai Taivano gyventojų kategoriškai atmeta KKP atkakliai brukamą „vienos Kinijos“ principą ir formulę „viena šalis, dvi sistemos“.

„Atsižvelgiant į naują Kinijos galios struktūrą, mums vis labiau neramu, ar Kinijos politikos kryptis atitinka jos pažadus įgyvendinti liaudies demokratiją, plėtoti laisvą ekonomiką, laikytis taisyklėmis grindžiamos tarptautinės tvarkos, prisiimti atsakomybę už taiką pasaulyje ir sąžiningai dalytis nauda“, – sakė Chiu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją