Klaipėdos aplinkosaugininkai prie Smeltalės upelio Klaipėdoje nustatė asmenį, neteisėtai gaudžiusį žuvis bučiuku vėžiams gaudyti. Pamatęs aplinkosaugos pareigūnus asmuo neteisėtai pagautas žuvis iš kibiro išpylė.

Asmeniui už žvejybą draudžiamu būdu gresia bauda iki 300 eurų, paimtas bučiukas.

Aplinkosaugininkai įtardami, kad asmuo gali laikyti daugiau neteisėtų žvejybos įrankių atliko asmens šalia upės esančio sandėliuko apžiūrą. Rasti du statomieji tinklai, už draudžiamų mėgėjų žvejybos įrankių laikymą jam gresia bauda iki 200 eurų ir tinklų konfiskacija.

Be to, pažeidėjo sandėliuke aplinkosaugininkai rado tris neteisėtai laikomus ginklus.

Kadangi asmuo neturėjo leidimo rastiems ginklams, aplinkosaugininkai informavo policijos pareigūnus, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais.

Tą pačia dieną aplinkosaugininkai patikrino ir kitus sandėlius šalia upės. Nustatytas dar vienas asmuo sandėliuke laikęs mėtomąjį tinklą.

„Smagu, kad mūsų pažeidėjai sąžiningi. Nereikėjo ilgai klausinėti, asmuo pats pasisakė, kad yra gavęs dovanų tinklą. O dabar jam teks už tokią dovaną atsakyti, gresia bauda iki 200 eurų ir tinklų konfiskacija“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją