Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad trečiadienį vakare G. Žagunio pasienio užkardos pareigūnai stebėjimo sistema pastebėjo du įtartinus asmenis, einančius sienos su Baltarusija link.

Pasieniečiai reagavo nedelsiant: Šalčininkų rajono Rindžiūnų kaimo link buvo nusiųsti patrulių ekipažai, jie blokavo vietovę, pasitelktas kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Kentu.

Netrukus miškingoje vietoje, kurioje buvo pastebėti įtariamieji, pasieniečiai aptiko 40 ryšulių, aptrauktų polietileno plėvele.

Kentui buvo duota komanda patikrinti vietovę. Pėdsakus nesunkiai aptikęs keturkojis, pasieniečius vedė apie kilometrą nuo likimo valiai paliktų cigarečių į sodybą Rindžiūnų prieigose. VSAT pareigūnai čia sulaikė 19-os ir 20-ties Šalčininkų rajono gyventojus, įtariama, susijusius su sulaikytu kontrabandiniu kroviniu.

Pasieniečiai rastuose ryšuliuose aptiko 16 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Lietuvoje tokio krovinio vertė su visais mokesčiais yra apie 60 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po apklausų sulaikytieji uždaryti į areštinę. Už padarytą nusikalstamą veiką jiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją