„Aš buvau apklausta kaip įtariamoji, kuri pažeidė Baudžiamojo kodekso 118 straipsnio pirmąją dalį“, – sakė E. Švenčionienė.

Minimas straipsnis numato, kad tas, kas padėjo kitai valstybei veikti prieš Lietuvą – jos konstitucinę santvarką, suverenitetą, teritorijos vientisumą, gynybos ar ekonomikos galią – baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki septynerių metų.

E. Švenčionienė sakė, kad ketvirtadienį buvo apklausta Lietuvos kriminalinės policijos biure, tą pačią dieną buvo atliktos kratos jos namuose, dukrai priklausančioje sodyboje, taip pat kitų „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ steigėjų – Dmitrijaus Glazkovo, Kazimiero Juraičio ir Mindaugo Ramoškos – namuose bei kitose patalpose.

Šios organizacijos steigėjas yra ir A. Paleckis, nuo gegužės atliekantis laisvės atėmimo bausmę dėl šnipinėjimo Rusijai.

E. Švenčionienė teigė, kad per kratas buvo paimtos jos ryšio priemonės, užrašų knygelė.

Prokuratūra ketvirtadienį skelbė, kad vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ ir su juo susijusių asmenų veikimo prieš Lietuvą, buvo atliktos kratos, teikiami pranešimai apie įtarimus ir atliekami kiti suplanuoti tyrimo veiksmai, bet detalesnės informacijos neteikė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)