Naujas gamintojas Lietuvos rinkoje

Lietuvos ūkiai patiria didelių išlaidų, kad sulauktų gausaus derliaus. Laukus tenka apsaugoti nuo plintančių piktžolių, ligų ir kenkėjų antplūdžio. Tam reikalingi kokybiški, šalyje oficialiai registruoti augalų apsaugos produktai. O kur dar noras padėti vyraujančioms kultūroms geriau augti pasitelkiant trąšas ir kitus augalų mitybos sprendimus. Dėl importo ir gamybos kaštų iš tolimesnių Europos ir kitų pasaulio šalių Lietuvoje parduodamų augalų apsaugos produktų kaina išlieka aukšta ir vis auga. Sezono metu pasėlius tenka purkšti ne vieną kartą, tad ūkininkai skundžiasi dideliais pasėlių auginimo kaštais.

Tačiau pokyčius žada prieš metus į šalies rinką įžengusi įmonė „INNVIGO". Tai vis labiau Europoje žinomas bei teigiamai vertinamas prekės ženklas. Lenkijoje įsikūręs augalų apsaugos produktų gamintojas gamina aukštos kokybės beicus, herbicidus, insekticidus, fungicidus bei augimo reguliatorius. Įmonė „INNVIGO" kasmet plečia savo veiklą įvairiose valstybėse visame pasaulyje. Šiuo metu „INNVIGO" vykdo veiklą 16-oje valstybių, įskaitant ir tokius tolimus kraštus, kaip JAV ir Australija bei pradeda produktų registracijas didžiosiose Europos valstybėse tokiose, kaip Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija. Įmonės produkciją išbandę šalies ūkininkai sako, kad ilgai laukė galimybės Lietuvoje turėti didesnį produktų pasirinkimą bei konkurencingesnes kainas.

„Rinka, kas liečia įvairius herbicidus, insekticidus, fungicidus bei panašias priemones, yra ribota. Galima sakyti, kad mes neturime didelio pasirinkimo – tenka pirkti brangius produktus, o didėjant bendriems derliaus auginimo kaštams – mažėja pelnas. Šiais metais išbandėme įvairius „INNVIGO" produktus. Pašarinių kukurūzų derlius užaugo gausus, sveikas, kukurūzai buvo labai aukšti, daug žalios masės. Atlikome tik vieną purškimą nuo piktžolių, pasėliai buvo švarūs, dar ir kuro sutaupėme, mažinome CO2 išmetimą ir taip tausojome gamtą. Manau, kad kitąmet rinksimės daugiau šio gamintojo siūlomų produktų", – pasakojo Šakių rajono Voniškių ŽŪB vadovas Artūras Braškys.

Ūkininkams siūlo efektyvius ir unikalius produktus

Lenkijos įmonė „INNVIGO" turi didelę patirtį kuriant, gaminant ir tiekiant patikimus, inovatyvius kultūrinių augalų apsaugos produktus. Savo srities profesionalai, mokslininkai laboratorijose nuolat atlieka įvairius tyrimus ir bandymus bei savo žinias panaudoja geriausioms rinkoje augalų apsaugos priemonėms kurti. Įmonės siūlomą produkciją jau įvertino Europos bei viso pasaulio ūkininkai, kur produktai jau yra registruoti ir platinami. Prieš metus į Lietuvos rinką įžengęs gamintojas siūlo ne tik unikalius, kokybiškus produktus, bet gali užtikrinti ir konkurencingą kainą.

„Siūlome ūkiams priimtinas kainas ir garantuojame aukščiausią kokybę. Beveik visas gamybos procesas vyksta moderniame fabrike, kaimyninėje Lenkijoje, ko pasekoje pasiekiame mažesnes importo ir logistikos kainas. Be viso to, mes ūkininkams siūlome mokslininkų kurtus produktus, kurie turi unikalias veikliųjų medžiagų kombinacijas bei formuliacijas. Kai kurie mūsų produktai – vieninteliai pagal atitinkamą sudėtį rinkoje. Taip pat, kai kurie mūsų gaminami produktai turi unikalias formuliacijas, jei lygintume su kitais gamintojų siūlomais panašiais sprendimais. Tai leidžia užtikrinti didesnį produktų efektyvumą. Nuolat atliekame įvairiausius gamybinius bei laboratorinius bandymus, o rezultatais dalinamės tiek su ūkininkais, tiek su produktų platintojais", – pasakoja Gabrielis Pauliukevičius, įmonės „INNVIGO Lietuva" verslo klientų vadybininkas Lietuvai.

Visi produktai, kuriuos registruoja „INNVIGO" yra atrinkti atsižvelgiant į tai, su kokiomis problemomis susiduria kultūriniai augalai mūsų klimato zonoje. Todėl ūkininkai gali džiaugtis puikiu rezultatu. Daugiametę patirtį turintys įmonės specialistai konsultuoja įvairiais augalų apsaugos klausimais, jeigu reikia atvyksta į ūkius, pataria, kuriuos produktus rinktis geriausia konkrečiu atveju ir kaip galima sutaupyti augalų apsaugos technologijoje. „INNVIGO Lietuva" nuolat plečia savo asortimentą, įregistruoja vis naujus produktus, todėl šalies ūkiai turės itin platų produktų pasirinkimą bei galimybę rinktis geriausią kainos ir kokybės santykį.