Norvegija sustiprino saugumą po to, kai prie naftos ir dujų platformų neseniai buvo pastebėtos bepilotės skraidyklės.

Policija penktadienį sulaikė 51 metų rusą, kuris prisipažino valdęs droną. Tromso policija paskelbė konfiskavusi daug fotografavimo įrangos, bepilotę skraidyklę ir atminties korteles.

Taip pat rasta nuotraukų su Kirkeneso miesto oro uostu ir Norvegijos kariniais sraigtasparniais „Bell“.

Norvegija ir dar kelios Vakarų valstybės Rusijos piliečiams ir bendrovėms uždraudė skraidyti virš savo teritorijų po to, kai Rusija vasarį įsiveržė į Ukrainą. Už draudimo pažeidimą gresia 3 metų įkalinimo bausme.

Penktadienį Norvegijos policija taip pat sulaikė kitą 50 metų rusą, Vitalijų Rustanovą, kuris bandė Norvegijos šiaurėje grįžti į Rusiją. Pas jį rasti du dronai ir daugybė nuotraukų bei vaizdo įrašų.

Jis prisipažino su dronu skraidęs po visą šalį, bet aiškino nieko bloga nedaręs. Pas vyrą rasti Rusijos ir Izraelio pasai. Norvegijoje jis buvo nuo rugpjūčio ir su savimi turėjo 4 terabaitus iš dalies užifruotų laikmenų su nuotraukomis ir vaizdo įrašais.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą dujų tiekimas iš Rusijos į Europą smuko, o Norvegija tapo didžiausia dujų tiekėja Vakarų Europai. Po sprogimų „Nord Stream“ dujotiekyje, jungiančiame Rusiją ir Vokietiją, Norvegija sustiprino savo energetikos infrastruktūros saugumą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)