„Telegram“ kanale „Ostorožno, novosti“ atsirado vaizdo įrašų ir nuotraukų, kuriose užfiksuoti metro stotyse „Marjina Rošča“, „Novokosino“, „Aleksejevskaja“, „Altufjevo“, „Botaničeskij sad“, „Bibirevo“ ir „Ščelkovskaja“ patruliuojantys policininkai.

Viename iš įrašų pareigūnai tikrina vyro dokumentus. Videoklipo autorius tikina, kad tai „ablava“ ir kad prie įėjimo į metro policininkai stabdo „visus jaunus vyrus“.

Portalai „Baza“ ir „Rotonda“ informavo apie analogiškas „ablavas“ Sankt Peterburgo gatvėse ir prie įėjimų į laiptines. Miesto administracija paaiškino, kad tai „informavimo grupės“, kurias sudaro rajoninių administracijų ir karinių komisariatų darbuotojai bei policijos pareigūnai. Teigiama, kad šios grupės pakartotinai įteikia šaukimus tiems asmenims, kurie, gavę šaukimą, neatvyko į karinį komisariatą ir nepateikė savo duomenų.

Maskvos karinis komisariatas neigia pranešimus, kad prie įėjimų į metro stotis įteikinėjami šaukimai. „Nei miesto karinių komisariatų darbuotojai, nei policijos pareigūnai neįteikinėja jokių šaukimų. Paieškos atliekamos reguliariai, tai susiję su nuolatine operatyvine veikla, skirta nusikaltėliams sulaikyti“, – pareiškė miesto karo komisaras Maksimas Loktevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)