Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad ginklų tiekimas nepakeis Maskvos karinės operacijos Ukrainoje tikslų, praneša agentūra „Reuters“.

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį pažadėjo Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, kad po masyvių Rusijos raketų atakų Jungtinės Valstijos perduos Ukrainai modernių oro gynybos sistemų.

Po Rusijos raketų krušos į sostinę Kyjivą ir kitus Ukrainos miestus JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį pažadėjo aprūpinti Ukrainą pažangiomis oro gynybos sistemomis, sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

J. Bidenas kalbėjosi su prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir „pažadėjo toliau teikti Ukrainai paramą, reikalingą apsiginti, įskaitant pažangias oro gynybos sistemas“, sakoma pareiškime. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pagrasino dar „griežtesniu“ atsaku Ukrainai po didžiausios per kelis mėnesius raketų atakos, surengtos po sprogimo, apgadinusio svarbų tiltą, jungiantį Rusiją su Maskvos aneksuotu Krymo pusiasaliu.

Po pokalbio su J. Bidenu V. Zelenskis tviteryje parašė, kad „šiuo metu oro gynyba yra mūsų bendradarbiavimo gynybos srityje svarbiausias prioritetas“. Kyjivas pranešė, kad Rusijos pajėgos paleido daugiau nei 80 raketų į šalies miestus ir kad Rusija taip pat panaudojo Irano bepiločius orlaivius, kurie buvo paleisti iš kaimyninės Baltarusijos.

J. Bidenas „pareiškė užuojautą žuvusiųjų ir sužeistųjų per šiuos beprasmiškus išpuolius artimiesiems“, nurodė Baltieji rūmai. „Jis taip pat pabrėžė nuolat bendradarbiaujantis su sąjungininkėmis ir partnerėmis, kad Rusija ir toliau mokėtų kainą už savo veiksmus ir būtų patraukta atsakomybėn už karo nusikaltimus ir žiaurumus“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)