„Gyvūnai augintiniai yra mūsų laimė ir rūpestis, – sakė šventės globėjas, Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius. – Labai džiugu, kad gyvūnų globos srityje Lietuvoje jau daug pasiekta: įsigaliojo privalomas gyvūnų augintinių ženklinimas bei registravimas, sustiprėjo dėmesys ir nepakantumas gyvūnų gerovės pažeidimams, vis daugiau dėmesio skiriama visuomenės švietimui“.

Kad švietimas nepaprastai svarbu, šventėje buvo galima įsitikinti ne kartą. Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakulteto studentai ir dėstytojai, ištikimi LKD Mokymo centro bičiuliai, suorganizavo edukacinę pramoginę programą vaikams ir šeimoms (gamino žaisliukus, piešė ant veidukų, pravedė konkursą „Ilgiausia uodega“), pakvietė visus į žaibišką sambūrį (angl. Flash mob).

Vilniaus Levo Karsavino mokyklos bei Vilniaus Aleksandro Puškino gimnazijos mokiniai vaišino savo keptais sausainiais ir kvietė paremti Ukrainos gyvūnus. Dalijo informacines skrajutes apie pagalbą gyvūnams, supažindino su Pilietinių iniciatyvų projektu „Kuriame Lietuvą!“ ir „2022 – Gyvūnų gerovės metai. Prisidėk ir tu!“.

„Ar žinote, kad pasaulyje priskaičiuojama netoli tūkstančio naminių balandžių veislių?“ – turbūt ne vieną šventės dalyvį nustebino vilniečio balandininko Stasio Patkausko klausimas. Šventėje jis demonstravo savo balandžius, pasakojo, kad Lietuvoje jau išvesta ir pasaulyje oficialiai pripažinta net keturiolika lietuviškų balandžių veislių.

Šunų veislių įvairovę pristatė Lietuvos kinologų draugijos klubai: Ukmergės kinologų klubas, Lietuvos šnaucerių mylėtojų klubas, Alytaus šunų mylėtojų klubas „Canis“, Lietuvos samojedų klubas. Su šunų sportu, galimybe naudingai praleisti laisvalaikį supažindino Mantrailing‘o asociacija, o sportinio šunų paklusnumo klubas „Obedience LT“ net suorganizavo varžybas.

Kaip atsakingai pasirūpinti savo augintiniu, kaip gražiai jį parodyti konkurse vaikus mokė Lietuvos jaunųjų vedlių klubo nariai. Vaikams jie suteikė puikią progą pirmą kartą gyvenime išbandyti savo jėgas, išdrįsti parodyti mylimą augintinį konkurso teisėjai ir žiūrovams.

Dresūros, augintinių ugdymo paslaptimis dalijosi šunų dresūros mokykla „SMARTDOG“. Į šventę su savo augintiniais atėjusius konsultavo „PetCity“ veterinarijos specialistai, zoologijos verslo atstovai.
Viešąja tvarka renginio metu rūpinosi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės Raitasis būrys.