„Žalgiris“ 2022-2023 m. sezone pasiekė antrą pergalę – išvykoje 91:66 nugalėjo Prienų krepšininkus.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje žalgiriečių treneris nusprendė atiduoti pagarbą A. Bartuškai – būdamas 56-erių ilgametis Prienų krepšinio klubo direktorius anapilin iškeliavo balandžio pabaigoje, prie pabaigos artėjant ir praėjusiam klubinio krepšinio sezonui.

„Anksčiau Prienuose tekę su treniruojamomis komandoms yra žaisti daug kartų, tačiau dabar turbūt pirmą kartą grįžau čia, kai nėra nei Virginijaus Šeškaus (treniruoja Jonavos „Cbet“ komandą, – red. past.), nei A. Bartuškos. Jis buvo tikras krepšinio mylėtojas, Prienuose vykdavusių rungtynių siela.

Man teko nemažai nukeliauti pradedant nuo Nacionalinės krepšinio lygos, pradėti savo kelią LKL, ir labai gaila, kad tokių žmonių nebelieka. Be abejo, šventa vieta tuščia nebūna, bet norėjau prisiminti, kad jo dabar nebėra su mumis“, – po susitikimo kalbėjo K. Maksvytis.

Vertindamas rungtynes treneris užsiminė, kad pranašumą prieš Prienų ekipą „Žalgirio“ krepšininkai turėjo susikrauti dar pirmoje susitikimo pusėje.

„Turėjom persvarą įgyti anksčiau, bet pirmoje pusėje dažnai klydome gynyboje. Norėjosi didesnės koncentracijos ties skautingo metu sudėliotais akcentais. Bet gal ir patys save išmušėme iš ritmo, nes kaitaliojome gynybos sistemas, naudojome nemažą rotaciją“, – pažymėjo jis.

Paklaustas, ar jaučiasi užtikrintas prieš kitą savaitę Tel Avive rungtynėmis su „Maccabi“ žalgiriečiams prasidėsiantį Eurolygos sezoną, K. Maksvytis kalbėjo trumpai: „Dėl puolimo nesijaudinu, tačiau gynyboje įvedėme naujovių ir dar yra ką patobulinti.“

Aurimas Bartuška / FOTO: BC Prienai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją