Pievagrybių sriuba – viena dažniausiai verdamų rudenį. Ir, kas svarbiausia – jai pagaminti nereikia daug ingredientų. O pabaigoje ant viršaus užbarstytas kietasis sūris suteiks pievagrybių sriubai nuostabaus skonio ir aromato.

Gaminimo eiga

1. Susmulkinkite svogūnus ir česnakus, juos apkepkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės (apie 5 min.).

2. Dėkite plonai pjaustytus pievagrybius. Patroškinkite ant žemos kaitros dar 7–8 min. ir užpilkite karštu vištienos sultiniu. Virkite apie 10 min.

3. Supilkite grietinėlę, prieskonius ir pavirkite apie 10 min.

4. Sriubą sumalkite trintuvu didžiausiu greičiu.

5. Patiekite sriubą su žiupsneliu kietojo sūrio, šlakeliu alyvuogių aliejaus, šviežiai grūstais pipirais bei mėgstamais žalumynais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai