Šį renginį jau daug dešimtmečių organizuoja Vokietijos vokiečių aviganių savininkų Klubas SV. Faktiškai tai yra pasaulinė vokiečių aviganių paroda, kurioje dalyvauja savininkai su savo augintiniais iš visų pasaulio kontinentų. Šiemet parodoje buvo įregistruoti 1550 vokiečių aviganių.

Aukštagirio Aido veislynas šioje parodoje pristatė 8 veislyne išveistus vokiečių aviganius. Skirtingose amžiaus grupėse: 2 patinėliai darbinėje klasėje, 2 kalytės darbinėje klasėje, 2 patinėliai pereinamoje klasėje, 1 kalytė pareinamoje klasėje ir viena kalytė jaunimo klasėje.

Aukštagirio Aido veislynas dalyvavo veislynų (veislės grupių) konkurse, kuriame užėmė 5 vietą. Konkurse buvo įregistruoti 14 veislynų, dalyvavo 9. Buvo pristatyti veislynai iš Brazilijos, Kanados, Italijos, Prancūzijos, Vokietijos, Lietuvos. 5 vieta tarp 9 elitinių pasaulio vokiečių aviganių veislynų. Pirmą kartą istorijoje „SV Bundessiegerzuchtschau“ parodoje dalyvavo veislynas iš Lietuvos.

Veislyno augintinius parodoje pristatė Marius ir Rima Merkeliai, Arūnas Daugėla, Vaida Misiūnienė, Rasa Dykinaitė, Rita Lysiakovienė, Paulius Jančiauskas, Viktor Golownitsch (Ukraina). Tai įvairių profesijų žmonės – gydytojai, valstybės tarnybos pareigūnai, vadybininkai.
Akimirkos iš parodos Vokietijoje

Pirmą kartą Lietuvos ir Pabaltijo istorijoje Aukštagirio Aido veislyne išveista vokiečių aviganių veislės kalytė Djuni Aukštagirio Aidas (savininkė Rita Lysiankovienė) pasaulinėje parodoje buvo įvertinta VA (rinktinė klasė) titulu. Jai buvo suteiktas VA3 titulas – tai yra trečia vieta pasaulyje. Rinktinės klasės titulas suteikiamas vokiečių aviganiams, pasižymintiems ypatinga anatomija, darbinėmis savybėmis, aukščiausio lygio dresūra, nepriekaištinga judesio harmonija. Djuni – puiki reproduktorė, kurios palikuonė Coco 2021 metais pasaulinėje parodoje užėmė 10 vietą ilgaplaukių kalyčių jaunimo klasėje.

Aukštagirio Aido veislynas buvo įregistruotas 2014 metais. Veisėjas – Vladas Gerasičkinas, teisininkas, advokatas. Aukštagirio Aido veislynas yra vienas jauniausių vokiečių aviganių veislynų Lietuvoje. Per trumpą veislinio darbo laiką veislyne išveisti vokiečių aviganiai tapo daugelio specializuotų parodų nugalėtojais ir prizininkais.