Tokia parama suplanuota pirmą kartą. Gyventojų kaupikliams šiemet skirta 1 mln. eurų, o valstybės ar savivaldybių institucijoms – 3 mln. eurų iš Klimato kaitos programos, pranešė Aplinkos ministerija.

Paramą galės gauti gyventojai, ant savo gyvenamųjų ar sodo namų įsirengę saulės ar vėjo elektrinę ir tapę gaminančiais vartotojais. Tačiau įsigiję saulės elektrinės dalį iš saulės parkų į ją negalės pretenduoti.

Be to, finansavimą galės gauti valstybės ar savivaldybių institucijos ir įstaigos, tradicinės religinės bendruomenės, bendrijos ar centrai, valstybės ar savivaldybių viešosios įstaigos, išskyrus įsigijusias dalį iš saulės parkų.

Maksimali išmoka gyventojams bus teikiama už iki 10 kWh galios įrenginį, už 1 kWh galios ličio geležies fosfato kaupiklio mokant 450,26 euro, ličio jonų kaupiklio – 391,08 euro kompensaciją, o valstybės ar savivaldybių institucijoms – už iki 500 kWh galios įrenginį: atitinkamai 720,42 ir 625,73 euro.

Paraiškos priimamos iki 2023 metų birželio 19 dienos arba kol pakaks skirtų lėšų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją