Kaip BNS nurodė Vilniaus policijos atstovė Loreta Kairienė, dėl išpaišytų objektų gauti keli pranešimai.

„Nakties metu buvo apipaišytas tiltas prie Vokės upės. (...) Taip pat grafičiai buvo nupiešti prie tilto praėjimo, ant viaduko abiejų pusių virš kelio Vilnius–Kaunas, Kovo 11-osios gatvėje, netoli „Iki“ parduotuvės“, – sakė ji.

Anot L. Kairienės, dėl incidento pradėtas aplinkybių patikslinimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už turto sugadinimą ar sunaikinimą.

Vokės bendruomenės pirmininkė Daiva Sinkuvienė Delfi.lt sakė, kad gyventojai iš pat ryto ėmė siųsti pranešimus su nuotraukomis ir įrašais prie žinučių: „Daiva, yra tokie dalykai“.

Seniūnija pasakoja, kad ėmėsi visų veiksmų, kad tą vaizdą panaikinti, bet už visas vietas, kuriuos išpieštos, anot bendruomenės pirmininkės, yra atsakingos net kelios institucijos. Apie Rusijos vėliavų spalvomis paliktus piešinius D. Sinkuvienė sako iškart pranešusi policijai.

„Policija greitai reagavo. Mes galvojame, kad čia vietos žmonių darbas, nes visos vietos yra išpieštos ten, kur matomos pravažiuojantiems. Keistumas tame, kad yra ir angliškas užrašas, ne lietuviškas ir ne rusiškai. Grigiškėse gyvena 50 kitų tautų, čia provokacija, kad sukiršintų bendruomenę. Mes esame draugiški, draugaujame su visomis tautomis, ir lenkais, ir totoriais, bet po šio išpuolio ir Grigiškių grupėje buvo įvairių komentarų, kai kuriuos net teko ištrinti. Viso suskaičiavome devynias vietas, yra ir vietų, kur ant tilto ir po juo nupieštos net keturios vėliavos“, – sakė D. Sinkuvienė.

Planuojama, kad visos vietos bus nuvalytos iki penktadienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)