Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigia, kad V. Putinui rizikingiausia į karą vežti žmones iš Maskvos ir Peterburgo. „Jie nesupranta dėl ko, prieš ką ir už ką. Jie indoktrinuoti, bet vis tiek Peterburge, Maskvoje kažkoks kritinis mąstymas dar turbūt yra. Ir tie žmonės, kurie karą žiūrėjo per televizorių, gali paklausti, ką mes čia darome“, – teigė L. Kasčiūnas.

Norėdamas to išvengti, L. Kasčiūno nuomone, V. Putinas gali bandyti žiūrėti į tolimesnius regionus.

Savo ruožtu pasak ambasadoriaus ypatingiems pavedimams Lino Linkevičiaus, tai yra nesėkmės pripažinimas, kuris rodo, kad Rusijai aiškiai trūksta gyvosios jėgos.

„Panika yra tikrai didžiulė. „Google“ dažniausia paieška buvo, kaip išvykti iš šalies, kaip išvengti kariuomenės ir pan. Bilietai [į užsienį] pabrango kartais. Tie, kas dar turi galimybių, bando sprukti. Tai rodo, kad tiems, kurie apsimetė, kad jie nežino, kas čia vyksta, kad nieko apskritai nevyksta, kad viskas normalu, staiga tampa nenormalu. Šita vieta jiems bus šokas“, – laidoje kalbėjo ambasadorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)