Fanų atmintyje vis dar išlikęs emocingi L. Messi atsisveikinimo su „Barcelona“ vaizdai 2021 metų rugpjūčio 8 dieną. Futbolininkas kalbėdamas negalėjo sulaikyti riedančių ašarų.

Paaiškėjus naujoms L. Messi perėjimo į „Paris Saint Germain“ detalėms ne viskas atrodo taip gražu.

Ispanų leidinys, remdamasis nutekėjusia informacija iš buvusio „Barcelona“ klubo prezidento Josepo Maria Bartomeu ir Jorge Messi, Lionelio tėvo ir patarėjo, susirašinėjimo laiškais, atskleidė, kad be visa ko futbolininko pusė pareikalavo 10 mln. eurų premiją vien už parašą sutartyje, o taip pat didesnį atlygį dėl kylančių mokesčių.

Taip pat buvo reikalaujama išpirkos dydį palikti simbolinį – 10 tūkst. eurų, vietoje anksčiau buvusio 700 mln. eurų. Be viso to, prašyta nuosavos ložės „Camp Nou“ stadione ir skrydžių privačiu lėktuvu į gimtąją Argentiną sau ir tuometiniam komandos draugui Luisui Suarezui.

Dar 2021 metų sausį „El Mundo“ paviešino L. Messio sutarties sumą su antrašte „Faraoniška sutartis, sunaikinusi „Barceloną“. Daugkartinis geriausias planetos futbolininkas, kaip buvo skelbiama, nuo sutarties pratęsimo 2017 metais uždirbdavo po 138 mln. eurų per sezoną.

Kaip teigiama straipsnyje, „Barcelona“ į daugelį žvaigždės užgaidų buvo linkusi užmerkti akis, tačiau viską galiausiai nulėmė prašomas išpirkos dydis ir 10 mln. eurų premija vien tik už parašą sutartyje. J. Bartomeu nusprendė, kad to jau per daug.

O juk dėl įtemptos finansinės padėties „Barcelona“ ketino L. Messi atlyginimą mažinti 30 proc. Tai turėjo prisidėti prie klubo gerovės.

Galiausiai derybos žlugo ir L. Messi turėjo – kaip buvo deklaruojama viešai – prieš savo valią po 21-erių metų palikti katalonų klubą.

„Barcelona“ trečiadienį sureagavo į „El Mundo“ leidinyje pasirodžiusią informaciją. Paskelbtame pareiškime sakoma, kad klubas „reiškia savo pasipiktinimą savanaudišku informacijos, kuri yra teisinio proceso dalis, atskleidimu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją