„Praėjusios savaitės pabaigoje turėjome pirmą susitikimą, laukiame atvykstančių FIFA ir UEFA ekspertų, tikimės, kad pavyks susitikti su Seimo nariais, kurie inicijuoja įstatymų pataisas ir įstatymų laidas ir pasidiskutuoti“, – Eltai teigė E. Stankevičius.

Jis aiškina, kad LFF girdi Seimo narių nuogąstavimus, kas turėtų būti keičiama LFF įstatuose ir federacija yra pasirengusi diskutuoti apie tai.

„Šiandien projekte pateikti pakeitimai, kuriuos norėsime įgyvendinti, yra labai aiškiai išvardinti, klubų dalyvavimas, dėl rinkiminių vadinamų visų aparatų ir organų rinkimo konferencijoje, dėl Etikos komisijos, kas buvo nuogąstaujama taip pat, dėl vadinamos reputacinės sąvokos ir t.t. Konsultuojamės su FIFA ir UEFA, kokia yra jų pozicija šiuo klausimu”, – sakė LFF generalinis sekretorius.

E. Stankevičius pridūrė, kad Neeilinę LFF konferenciją, kurioje būtų bandoma priimti visus įvardintus pokyčius, bus siekiama sušaukti dar šiais metais.

„Inicijuosime neeilinę konferenciją, tikimės ją sušaukti dar šiais metais ir priimti visus vadinamus pokyčius. Juos priiminėja konferencija ir tikiu, kad konferencijos delegatai priims planuojamus pokyčius naujame Lietuvos futbolo federacijos įstatų projekte”, – tvirtino jis.

Atsakydamas į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Lauryno Kasčiūno mintis, kad įstatų projekte yra neaiškumų dėl nepriekaištingos reputacijos sąvokos ir nėra aišku, kas yra projekte minimi LFF vadovai, LFF generalinis sekretorius tvirtina, kad šis dalykas taip pat derinamas su FIFA ir UEFA.

„Šį dalyką mes irgi kalbame su FIFA ir UEFA, norime, kad atitiktų tiek dabartinį Sporto įstatymą, tiek Lietuvos teisės numatytus aktus, tiek ir FIFA bei UEFA įstatus, tai laukiame išaiškinimų iš FIFA ir UEFA, kaip tai turėtų atrodyti, skambėti ir kam turėtų būti taikoma ši vadinama sąvoka”, – tikino E. Stankevičius.

ELTA primena, kad Seime, atsižvelgiant į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) problemas ir reikalingą pertvarką, parengtas federacijos tiesioginio valdymo įstatymas. Juo siekiama perimti tam tikras LFF vykdomas funkcijas, tačiau tik tokia apimtimi, ir tik tokiam laikui, kurie yra reikalingi pašalinti rizikoms nepažeidžiant ilgalaikių savivaldos principų, kuriais yra grindžiama sporto politika Lietuvoje.

Eltos gautame dokumente tvirtinama, kad šio įstatymo paskirtis – užtikrinti skaidrų ir demokratišką Lietuvos futbolo valdymą, grįstą atitinkamų Lietuvos Respublikos įstatymų, taikomų valstybės sporto politikos formavimui ir ją įgyvendinančioms asociacijoms, nuostatomis bei užtikrinti tokių įstatymų nuostatų įgyvendinimą Lietuvos futbole.

Praeitą savaitę Lietuvos futbolo federacija (LFF) paskelbė oficialų UEFA vertinimą dėl Lietuvos Respublikos Seime užregistruoto įstatymo projekto Dėl Lietuvos futbolo federacijos tiesioginio valdymo, su kuriuo FIFA ir UEFA supažindino įstatymo projekto iniciatoriai.

Tarptautinių futbolo organizacijų, kurių narė yra Lietuvos futbolo federacija, vertinimu, tokio įstatymo priėmimas yra FIFA ir UEFA statuto nuostatų pažeidimas, už kurį Lietuvos futbolui gresia tiesioginės pasekmės: nacionalinių rinktinių dalyvavimo FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose suspendavimas, Lietuvos futbolo klubų dalyvavimo FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose suspendavimas, visų Lietuvos futbolo federacijos, kaip FIFA ir UEFA nario, įgaliojimų sustabdymas bei FIFA ir UEFA finansinės pagalbos Lietuvos futbolui nutraukimas.

Tačiau antradienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Specialioji darbo grupė, siekdama iškeltų tikslų organizacijoje tobulintant valdymą bei efektyvinant Lietuvos futbolo veiklą, darbinio posėdžio metu nutarė aukščiausiam LFF valdymo organui – visuotinei narių konferencijai – teikti įstatų pakeitimo projektą, rašoma LFF pranešime.

Projekte, be kitų pakeitimų, numatyta galimybė Lietuvos aukšto meistriškumo futbolo (Optibet A Lyga, Optibet Pirma lyga, LFF II lyga, Spark Energy Moterų A lyga, Futsal A lyga) klubams tiesiogiai deleguoti savo atstovus į LFF Konferenciją. Taip pat, siūloma organizacijos prezidentą ir viceprezidentus, Vykdomojo komiteto bei Etikos komisijos narius rinkti Konferencijoje. Galiausiai, siekiama nustatyti reikalavimą, kad visi renkami LFF vadovai turi atitikti tarptautinių futbolo organizacijų FIFA ir UEFA direktyvose nustatytus reikalavimus reputacijai.

Antradienį ryte Lietuvos futbolo federacijai (LFF) paskelbus apie planuojamą teikti federacijos įstatų pakeitimo projektą, Seimo nariai išliko griežti – LFF tiesioginio valdymo įstatymo likimas priklauso nuo to, ar jame įrašytos nuostatos bus pilnai įgyvendintos. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas tvirtino, kad kompromisiniai LFF sprendimai neatkurs visuomenės pasitikėjimo.

Jam pritarė ir Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, tikinęs, kad LFF sprendimai nereiškia, jog politikai sėdės sudėję rankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)